Få koll på alla nyheter i Digital Pedagogik!
 

Läs på webben

NYTT ÅR, NYA MÖJLIGHETER 

Under 2022 har Mediapoolen tillsammans med en utvecklingsgrupp med representanter från kommunerna i Sjuhärad, Skaraborg och Fyrbodal, träffats och diskuterat Mediapoolens tjänster för att bättre kunna ta ut en hållbar riktning för framtiden. Under våren 2023 besöker vi också alla våra ägarkommuner för att diskutera behov och utmaningar inom skola och förskola när det handlar om strömmande film och andra digitala tjänster.

Målet är en ny roadmap för kommande år och en utveckling som ligger närmare kommunernas behov av digitala tjänster. Ett led i att skapa utrymme för förändring som du som användare kommer att märka redan nu är att e-böckerna, som har haft en mycket blygsam användning, plockas bort ur utbudet. Ljudböckerna kan du dock använda året ut.
Skulle kommunerna visa ett starkt intresse för en gemensam e-bokstjänst i framtiden kan resursen komma tillbaka i utbudet.

Digitaliseringen går snabbt framåt och barn och pedagoger behöver ha de bästa verktygen för kunskapsinhämtning för att möjliggöra högre måluppfyllelse. Den resan gör vi tillsammans med ägarkommunerna.

Vi ser fram emot ett spännande år tillsammans med dig! Läs vidare och ta del av de nya filmerna i Digital Pedagogik!

Livet kring husknuten 

Trädgårdar är miljöer som människan har skapat. Här trivs många växter och djur. Både inhemska och utländska växter. En gårdsplan ären bra plats att inleda sina naturstudier. Vad hittar ni runt er förskola?

Till filmen
 

Bildlek 

Nu är det dags för finmotoriskt arbete. Det finns nya avsnitt i serien Bildlek. Titta på "Bild av prickar" och få inspiration till att skapa egna bilder! Vad ska det bli?

Till avsnittet

Jasmine och Jambo

Jasmine och Jambo är två vänner som delar en passion för musik. De älskar musik så mycket att allt de gör är relaterat till det. Och de bor på den perfekta platsen: Ljudlandet. Ett surrealistiskt land där musiken regerar. En serie i 27 delar. Varje avsnitt är ca 7 minuter långt.

Till serien
 

Paint Music 

Mera musik! När ni sett Jasmine och Jambo är chansen stor att ni känner ett behov att skapa egen musik. Det gör ni enkelt i tjänsten Paint Music som finns i Digital Pedagogik. Det finns massor av olika musikstilar att prova. Och en annan bra sak är att du sedan kan spara musikstycket och använda det fritt!

Paint Music

Muminpappans bravader- En ung mumins äventyr

När Mumintrollet är sängliggande efter ett getingstick vill Muminpappan pigga upp honom med berättelser om sin äventyrliga ungdom. Muminpappan berättar om barndomen då han var missförstådd, flykten från ett barnhem och det historiska mötet med uppfinnaren Fredriksson.

Han avslöjar upplevelser av vilda stormar under sin tid på båten Haffsårkestern och om alla äventyr i Självhärskarens Kungarike.

Till filmen

Digital Kvart

Under läsåret 22/23 genomför mediecentralerna i södra Sverige ett gemensamt pilotprojekt som vi kallar digital kvart. Här vill dela med oss till varandra av olika expertkompetenser inom digitalisering på ett tillgängligt och roligt sätt. Med korta 15-minutersfilmer inom digitaliseringen, MIK och IKT-frågor vill vi sänka digitala trösklar och inspirera pedagoger.
Bland annat kan du ta del av MIK-templet med Henrik Krantz, Utvecklingsledare GR. MIK-templet är ett material för pedagoger och barn i förskolan om medie- och informationskunnighet.

 

Digital Kvart

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bort från vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link