Läs på webben

MODERSMÅL OCH KÄRLEK

I samband med Internationella modersmålsdagen den 21 februari ger vi dig i det här nyhetsbrevet tips på filmer du kan använda som finns på flera olika språk. Du vet väl att du kan filtrera på språk i Digital Pedagogik. Då hittar du lätt resurser som passar din barngrupp. Glöm inte att välja målgrupp "förskola" i sökningen, så blir din sökning ännu mer exakt.
Vi skickar med en Alla hjärtans dag-hälsning som ger dig möjlighet att prata om empati i barngruppen. Vad är det egentligen?
Vi vill också ge dig chansen att avsätta tid i din kalender för Vårlyftet, läs mer sist i nyhetsbrevet.

Arabiska: Utflyktarna 

Ayad Hamid berättar sagan "Utflyktarna" av Emma Adbåge. Det handlar om en utflykt som blir bra, trots allt.Ett alldeles lagom stort äventyr för de allra yngsta.

 

Till sagan
 

Somaliska: Imse och Vimse 

​I avsnittet "Tusen och en byxa" rensar Imse och Vimse sitt nät från alla höstlöv som flyger omkring. Plötsligt blåser det in en massa byxor. Imse blir väldigt glad. Det blir däremot inte Torsten Tusenfoting som får sin tvätt förstörd.

Till avsnittet

Turkiska: Amanda längtar- vår

Det är vinter. Men Amanda längtar till våren med blommor och fåglar som kommer tillbaka. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.Vad händer på våren egentligen?

Till serien
 

Persiska: Dumma teckning 

Mint och Storebror sitter vid köksbordet och ritar. Mint vet inte vad hon ska rita. Det blir fel och Mint blir arg. Det blir inte alls som Mint har tänkt. Men det blir ändå bra till slut. Det tycker både Mint och Storebror.

Till sagan

Malin och den makalösa Manicken 

Möt Malin, som byggt en kompis. Kompisen är en robot som heter Manicken. Det finns bara ett problem, Manicken förstår inte känslor. Som tur är får Malin hjälp av två Känsloexperter. Det här avsnittet avhandlar empati. Vad är det egentligen? Låt barnen kliva in i rollen som känsloexperter och reda ut begreppet.

Till avsnittet


Vårlyftet

I april bjuder vi in till årets Vårlyft! Det blir inspirerande dagar med spännande föreläsningar om bland annat digitaliseringen i skolan, specialpedagogikens möjligheter och en minimässa med teknik för digitala möten, hybridundervisning och VR där vi visar smarta lösningar. Mer information om programmet kommer i nästa brev, men boka in datumet i din kalender redan nu!

SKÖVDE 25/4
UDDEVALLA 26/4
BORÅS 27/4

 

Känslomusik

Känslomusik är 10 olika musikstycken med 10 olika stilar. Ge barnen i uppgift att välja ut den de tycker att man kan göra den mest kärleksfulla dansen/minen/teckningen till. Vilket stycke blir det? Tycker alla lika? Varför? Varför inte?

 

 

 

Känslomusik

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bort från vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link