Nyheter från din mediecentral
 

Läs på webben

Påsk och vår(lyft)

Visst är det speciellt när man hittar första vårblomman i diket eller ser flyttfåglarna återvända? Våren är efterlängtad av många och i det här nyhetsbrevet benar vi ut vad som definierar årstiden men också varför vi firar påsk.

Dessutom återupptar Mediapoolen en kär tradition som legat i träda under pandemin, nämligen Vårlyftet! Ladda med kompetensutveckling i form av inspirerande föreläsningar och tips på teknik som underlättar undervisning och möten! Om detta hittar du mer information längre ner i brevet!

 

Våra högtider: Påsken

”Våra högtider” är en filmserie om de största och viktigaste högtiderna och traditionerna som firas i Sverige. I två avsnitt får vi lära oss mer om påsken både ur ett religiöst perspektivet och sett ur folktron.

Målgrupp: 4-9

Påsken- den religiösa
Påsken- i folktron
 

Rabbit Academy

Spännade, animerad film om den lilla stadsharen Max som blivit uttagen till påskhararnas mästarutbildning. När påsken blir hotad måste Max slå sig ihop med en räv för att rädda den. Men kan man lita på en räv?

Målgrupp: F-6

Till filmen

Vår- en årstid

Målgrupp: F-6

När infaller våren?

I den här filmen lär vi oss mer om vad som definierar årstiden våren. Filmen tar ett helhetsgrepp och visar tydligt olika vårtecken som tillhör årstiden och de tre månaderna, mars, april och maj.

Miisa inte handledningen där det finns färdiga frågor att ställa efter filmvisningen och så kanske ni vill diskutera i klassrummet vilken årstid ni föredrar och varför.

 

Till filmen

Vårlyftet

Välkommen på Vårlyftet, en inspirationsdag för dig som jobbar inom skolan i någon av Mediapoolens medlemskommuner. Dagen är kostnadsfri och du kan besöka oss under förmiddagen eller eftermiddagen.

Läs mer och anmäl dig!
 

Påsklovskul!

Snart är det påsklov!

Här bjuds du på en filmsamling med spelfilmer att använda i klassrummet eller hemma i soffhörnet. Kanske ordnar ni e klassrumsbio som inledning på lovet?

Påsklovskul

Allemansrätten

Våren gör snart sitt intåg! Kanske är du sugen på att plocka in lite björkris att dekorera med fjädrar? Men vad gäller egentligen när du rör dig i skog och mark? Lär dig mer om Allemansrätten.

Målgrupp: F-6

Till serien
 

Enkla maskiner

Tänk om inte hjulet blivit uppfunnit! Vilken tid det skulle ta att sopa rent våra gator från grus när våren kommer! I den här serien lär vi oss om hur enkla maskiner fungerar.

Målgrupp: F-6

Till serien

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link