Sätt ord på skeenden och känslor med film i förskolan!
 

Läs på webben

FILMNYHETER

I DIGITAL PEDAGOGIK!

Vi är så glada att kunna prestentera ännu fler högkvalitativa filmer för förskolebarn. Filmer som utmanar tankarna. Filmer som vill att vi sätter ord på vad det är vi ser. Vad är det som händer? Varför? Hur känns det? Vad tror vi att de som gjort den här filmen vill oss?
Film är kommunikation, trots att ingen av de nya filmerna i katalogen innehåller ett enda talat ord. Det ger barnen större chans att formulera sig och det blir lättare att prata, kommentera och uttrycka känslor, under filmens gång.
Ni kan se på filmen som en berättelse och låta er svepas med av den.
Eller se på filmen ur ett tekniskt perspektiv. Hur är den gjord? Är det skådespelare i filmen? Vad är figurerna gjorda av?

Molnet och valen 

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.

 

Molnet och valen
 

Molnfrukt

 

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta.
En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Molnfrukt

Mannen i fickan 

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna.
En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Mannen i fickan
 

Lämna avtryck 

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn.
En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Lämna avtryck

Ordisarna

Ordisarna är ett litet gäng som håller till i en koja i skogen. Barbro Kvist på Nyheterna får ingen ordning på orden, men Ordisarna hjälper henne genom att busa med både orden och Barbro. Syftet med Ordisarna är att genom lek med ord och begrepp öka den språkliga medvetenheten och därmed underlätta läs- och skrivinlärning.

Ordisarna

Tripp och Trapp trollar med ord

Tripp och Trapp är två små ekollon som bor i ett träd. I varje avsnitt trollar de fram två ord. Vad händer när de två orden sätts ihop till ett? Stenarna vid trädets fot gissar och ljudar. När de gissat rätt så sjunger de en sång om det sammansatta ordet. Syftet är att barnen genom lek, ordrebusar, bildstöd, ljudhärmande, ljudning, rim och musik ska utveckla sitt språk. Serien är också en förberedelse inför läs- och skrivinlärningen i skolan.

Tripp och Trapp

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link