Nyheter från din mediecentral!
 

Läs på webben

Ha kul med matte och NO

Så länge som människan har existerat så har nyfikenheten funnits! Överallt runtomkring oss ser vi resultat av uppfinningar och vetenskapliga upptäckter.

I det här nyhetsbrevet välkomnar vi dig till en fascinerande värld bland tiokompisar och vetenskapsmän- och kvinnor! 

Kanske byggs det också en koja, eller två, med hjälp av noggrann planering och spännande uträkningar!

Koll på matte

Bekanta er med tiokompisarna, dubbelt och hälften, fler och färre och flera andra mattekompisar i den här nya serien. Perfekt att använda för förstaklassare eller när repetition behövs.

Målgrupp: F-3

Till filmen
 

Coolaste kojan

Här tävlar två lag om att bygga den coolaste kojan. De ska planera, rita, räkna ut och bygga kojan från grunden. Till hjälp har de hantverkare, verktyg, fantasi - och sina kunskaper i matematik!

Målgrupp: 4-6

Till filmen

Enkla maskiner

Målgrupp: F-6

Enkla maskiner finns överallt runtom oss utan att vi kanske tänker på det. Saxar, gungbrädor, rutschkanor, spikar, rutschkanor, cykelhjul och osthyvlar. Det finns många fler!

Filmserien handlar om block och talja, lutande planet, kilen, skruven, hävstången, hjulet samt block och talja.

Enkla maskiner förstorar kraften åt oss och hjälper till att lyfta, flytta eller fästa. Enkla maskiner arbetar utefter mekanikens gyllene regel ”det man vinner i kraft förlorar man i väg”. Men hur fungerar de?

Till serien

Kvävets kretslopp

Ingår i serien Snabbkoll som med korta filmklipp förklarar de viktigaste begreppen och processerna inom fysik, kemi och biologi.

Målgrupp: 7-9, gymnasiet

Till serien
 

Historiska forskare

Serien "Historiska forskare" lyfter fram några av de viktigaste forskarna genom historien, bland annat Pythagoras och Galilei, och vi får veta vad de blivit kända för.

Målgrupp: F-6

Till serien

Naturvetenskaplig historia

När västvärldens vetenskapliga revolution började på 1600-talet kom många influenser från den muslimska guldåldern då muslimerna inspirerades av grekiska, indiska och kinesiska läror.

Målgrupp: 4-6

Till serien
 

Bara vanligt vatten

Vatten är superviktigt! Syftet med den här serien är att lära sig om vattnets kretslopp och om vattnets olika egenskaper, former och användningsområden. Hur skulle det gå om inte vatten fanns?

Målgrupp: F-3

Till serien

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link