Ge rum åt fantasin!
 

Läs på webben

BILDERBÖCKER FÖR ÖRONEN

Vad händer när vi lyssnar på en berättelse? Vem skapar bilderna då? Hur ser det ut ombord på tåget? Låt fantasin flöda. Skapa egna bilder av det ni hör, både i tanken och på pränt. Hur tycker barnen att Dim ser ut? Vad får vi veta och var behöver fantasin fylla på? 
Du får också tips om både Bildlek och sång med Tripp och Trapp. 

Tåget till överallt

En dag får en flicka som kallas Humlan följa med sin mormor på en tågresa. När Humlan och mormor sitter på tåget susar världen förbi utanför fönstret. Ingen vet vart tåget ska, men tåget vet vägen. Humlan och mormor ser fiskar som hoppar i strömmen, städer som ser ut som hemma och barn som leker att tåget är en orm. När det blir kväll åker tåget in i solnedgången. Då somnar Humlan och mormor, och tåget fortsätter mot resten av världen.

Tåget till överallt
 

Vem ser Dim? 

I skogen finns löv, stenar, träd och svampar. Men där finns också en pytteliten figur som heter Dim. Dim bor längst ner i mossan och han är så liten att han undrar om han finns. När “de stora” går genom skogen ser de aldrig lilla Dim, trots att han gör konster och bygger saker av barr. Dim känner sig ensam, han önskar så att han fick vara med. Finns det någon i skogen som ser lilla Dim?

Vem ser Dim?

Jag tycker inte om vatten 

Alf är en pojke som verkligen inte tycker om vatten. Alfs kompisar leker i plaskdammen, fångar grodyngel i bäcken och badar i sjön, men Alf vill helst inte vara med. Alf tycker att det är mycket bättre på vintern för då fryser allt vatten till is. Då kan han åka pulka och framförallt slipper han bli blöt.

Jag tycker inte om vatten
 

Pojken, pappan och björnen 

En pojke bor med sin pappa i ett hus som ligger nära en stor skog och ett blått hav. På dagarna spelar de fotboll, fiskar och plockar bär. Pojken är nyfiken på vad som händer bortanför skogen och havet. Åren går och pappan blir äldre och tröttare. En dag har han blivit så gammal att han långsamt börjar förvandlas till ett träd

Pojken, pappan och björnen

Bildlek- porträtthalva

På tal om fantasi! Hitta ansikten i dagstidningar eller kataloger. Dela ansiktet på mitten och låt barnen rita färdigt den andra halvan. Hur kan den se ut? Antingen provar ni att efterlikna fotografiet, eller så låter ni fantasin leda vägen. Hur många ögon får plats?

Bildlek

Sjung med Tripp och Trapp

Sjung med i låtarna från Tripp och Trapp trollar med ord! Karaoketextning hjälper tittaren att följa med i sångernas texter. Passar för barn som kan eller håller på att lära sig att läsa. Att se orden som sjungs i skrift skapar språkmedvetenhet hos barn. Syftet med serien är att barnen genom sång, musik, rim och ordlek ska utveckla sitt språk och att öva sig på läsning genom att följa med i sångernas texter.

Tripp och Trapp

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link