Hur gör djur?
 

Läs på webben

DJUREN I NATUREN 

Har ni sett några humlor surra förbi? Vad gör djuren i naturen?
Här kommer ett nyhetsbrev som vi ägnar helt åt alla möjliga sorters djur. Även fantasidjuren får plats.

Humlan Djojj

Humlan Djojj liknar på sätt och vis en människa. Ibland är han blyg och rädd, ibland säker och modig. Djojj vill att alla blommor, växter och djur i trädgården ska må bra. Han samlar nektar från blommorna på äppelträden och pollinerar så det blir nya äpplen på träden till hösten. I trädgården bor också Djojjs kompisar, Flugan Flax, Nyckelpigan, grodan Kalle Kväk och Birger Bi. Följ med Djojj och hans kompisar på spännande äventyr i naturen.

Humlan Djojj
 

En flugas liv

I fyra delar berättar Flugan sin historia från det att den föds som larv till det att den själv blir flugpappa till nya fluglarver. Tittarna får följa med Flugan på olika äventyr och får veta hur en flugas liv ser ut. Dessutom får vi ta del av allt som kan hända - både med riktiga, levande flugor och med vår egen huvudperson, den animerade Flugan.

En flugas liv

Så gör djur

Berguven Ulf funderar på mystiska, konstiga och märkliga saker i naturen. Varför är skalbaggen hård? Varför kan haren lyssna? Det och mycket mer tar Ulf reda på.

Så gör djur
 

Djurverket 

Yankho är nyanställd på Djurverket. Dessvärre kan han ingenting om djur. När kunderna kommer med sina djurfrågor smiter han iväg ut för att försöka hitta svaren. Det blir en spännande jakt där Yankho hamnar hemma hos barn som bor på alla möjliga ställen.

Djurverket

Hej, stora värld 

Den här filmen bjuder in oss att utforska en fantastisk biotop*. Med fängslande animationer berättar filmen både en fantasieggande och ögonöppnande historia, förmedlad utifrån 10 nyfödda djurungars perspektiv.

*Biotop är ett ord för en typ av omgivning där vissa växt- och djursamhällen hör hemma. De organismer som lever i en biotop kallas för dess biocenos.

Hej, stora värld

Alla djuren

Det här är en berättelse om helt påhittade djur. Kan barnen komma på egna djur? Hur ser dom ut? Vad äter dom? Vad tycker dom om att göra?

Alla djuren

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link