Nyheter från Mediapoolen
 

Läs på webben

Unna dig en kompetensboost!

Allt som krävs är en kvart, i det här fallet en DIGITAL KVART!

 

I samarbete med GR Utbildning, AV Media Skåne, Mediacenter Jönköping och AV-Media Kronoberg delar vi på Mediapoolen med oss av våra expertkompetenser inom digitalisering och IKT-frågor på ett inspirerande och roligt sätt.

 

Nedan får du tips på ett urval av de digitala kvartarna som finns tillgängliga  och det bästa är att du kan titta på dem när du vill!

 

VÄLKOMMEN TILL DIGITAL KVART!

digitalkvart.se

Digital Studieteknik

I den här kvarten får du träffa Camilla Jönsson, som är IKT-pedagog på AV-Media Kronoberg, när hon delar med sig av sina erfarenheter av att lyckas hålla fokus i det ständiga informationsflödet.

I kvarten får du tips på hur du kan jobba med tillägg i webbläsaren Chrome och program i Google Workspace.

Digital Studieteknik
 

Kom igång med Green Screen

Anna Söderstjerna jobbar som IKT-pedagog på AV Media Skåne. I den här digitala kvarten visar hon hur du enkelt kan komma igång med green screen och bjuder också på sina smarta, praktiska tips.

Appen som visas heter Green Screen by Do Ink och är en köpapp. Den är enkel att använda.

Green Screen

Digitalt escaperoom

Låt dina elever lösa mysterium och problem, träna samarbete och klara utmaningar tillsammans i digitala escaperooms.

Här bjuder vi två Digitala Kvartar, en som visar hur du bygger dina escaperooms i OneNote och en där du använder Googles verktyg.

IKT-pedagogerna som delar med sig av sina smarta tips är Gunilla Celén från Mediacenter Jönköping och Anna Prissberg som jobbar på AV-Media Kronoberg.

Escaperoom i Google
Escaperoom i OneNote

Musikens roll i film

Karl Malbert som är IKT-pedagog och musiklärare på Mediapoolen berättar i den här kvarten hur musiken används som en stor del i det filmiska berättandet och ger dig tydliga exempel från filmens underbara värld.

Musikens roll i film
 

Stopmotion-snart premiär!

Inom kort släpps en ny digital kvart där Gunilla Celén, IKT-pedagog på MediacenterJönköping visar hur man kan utveckla språket, fantasin och kreativiteten genom att göra film! Fungerar lika bra i förskolan som på gymnasiet.

Snart premiär!

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link