resurser som skapar feststämning!
 

Läs på webben

FÖRSKOLANS DAG

Nu är det dags för ett helfestligt nyhetsbrev för att fira förskolans dag! Vad behövs för att det ska bli en fest? Här får du tips på resurser som får er i feststämning! 

På fest med Håkan och Berit

Leka lekar

Håkan och Berit ska förbereda en fest. Hoppa längd passar bra för båda, men ska man landa i vatten eller sand? Nu blir det riktigt svårt. Håkan, som är en kanin, kan inte simma alls. Och om Berit, som är en groda, får fullt med sand på huden kan hon inte andas.

Leka lekar
 

På fest med Håkan och Berit

Festen kan börja

Alla gäster kommer och tar sig en matbit. Några gäster tar växter och några tar kryp. Men sen försvinner nästan alla. Vill de inte hoppa hopptävling? Håkan, Berit och Ekorren hoppar själva. Vart tog de andra vägen? Så småningom blir det ett lyckat kalas. Men vad var det som hände? Det var något som både Håkan och Berit glömde när de planerade festen.

Festen kan börja

Jasmine och Jambo

Det är den stora festivalen i Ljudlandet. Jasmine har gjort en låt för tillfället och är väldigt stolt över den. Men när hon har spelat färdigt gråter alla. De tycker att det är vackert, men sorgligt. Jasmine är frustrerad eftersom hon ville göra en glad låt. Jambo hittar lösningen: genom att ändra en enda ton blir låten mycket gladare. För ibland kan en liten förändring få oss att se världen annorlunda.

Jasmine och Jambo
 

Ellabella får ett brev

Äntlingen är det dags för Ellabellas fest! Hur gör man en fest egentligen? Hur bjuder man in?
Trots både regn och åska, blir allt ändå bra till slut! När partytältet och åskledaren är byggda, sätts fyrverkerierna igång.

 

 

Ellabella får ett brev

Prick och Fläck har disko

Hos Prick och Fläck är det nyårsafton och dags för fest! Ett disko! Prick och Fläck skriver inbjudningskort till alla sina vänner och gör en diskotårta. Att välja diskokläder är svårt, men till slut är de väldigt stiliga i glittriga byxor och med öronen knutna i rosett. Det är fint med rosettöronen, men man hör väldigt dåligt, så de spelar musik så högt att grannen inte kan sova. Han kommer in och är med på festen i stället.

Prick och Fläck

Lärlabbet: Digitala verktyg i förskolan

För dig som pedagog.
Vilken digital teknik behöver förskolan för att uppnå läroplanens krav på att använda digitala verktyg? Förskolläraren Emeli menar att det räcker långt med en surfplatta och en projektor. IKT-pedagogen Katrin rekommenderar att välja appar som barnen och pedagogerna själva kan fylla med innehåll. Men det är alltid syftet med uppgiften som ska styra val av verktyg och inte tvärtom, menar hon.

Lärlabbet

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link