Planera med Mediapoolen
 

Läs på webben

Nya kompisar!

Välkommen tillbaka från semestern! Redo att planera för en spännande höst på förskolan? Du vet väl att du kan använda Mediapoolens filmer och handledningar när som helst i barngruppen på förskolan eller ge barnens vårdnadshavare tillgång till resurser att använda hemma? I filmen om Mediapoolen, i slutet av nyhetsbrevet, berättar vi mer. Visa den gärna för dina nya kollegor och på föräldramötet!

 

När höstterminen börjar på förskolan kan det hända att det börjar flera nya kompisar i barngruppen. Att bli kompis är inte alltid så lätt och ibland tar det lite tid att lära känna varandra. Men hur lär man känna nya människor egentligen? Hur gör man för att bli kompis?

 

I det här nyhetsbrevet får du tips på filmer om vänskap och om hur den kan utvecklas över tid. Den nya kompisen kanske inte alls är så som den först verkade vara. Den kanske till och med är bättre!

Den lilla fågeln och larven

En kortfilm om när fågeln får ovälkommet besök av en larv, vilket visar sig leda till en livsnödvändig vänskap. Men det kunde ju inte fågeln veta från början...

 

Film
 

Vems kompis? 

En ny katt kommer till förskolan. Så len, fin och blå, tycker nallen. Men det är många som vill vara kompis med den nya katten. De blir nästan osams om vem som ska få vara mest kompis...

Film

Ugglan och kompisproblemet 

Vad ska man göra när man inte får vara med? När clownen och clownens kompisar leker får clownen inte alltid vara med. Som tur är har ugglan svaren på alla kompisproblem! Eller...?

Film
 

Alla vill leka

På djuris leker Ull och Satsumas doktor. Fiolin vill också vara med, men får sitta i väntrummet istället. Men visst är det väl roligast om alla leker tillsammans? Hur gör man det?

Film

Grodan och främlingen 

Den första som får syn på främlingen är Grisen. Hon tycker att han ser ut som en smutsig råtta. "De måste man se upp med!" säger Ankan. "De stjäl!"
Men Grodan vill inte tro på vad vännerna säger. Han vill ta reda på vem främlingen är på egen hand, oavsett vad vännerna säger. Och i takt med att Grodan lär känna Råttan är de inte längre främlingar för varandra. Men Grisen och Ankan är fortfarande misstänksamma...

Lyssna på den klassiska sagan om Grodan och främlingen, av Max Velthuijs, och prata med barnen om rädslor inför det okända, om olikheter, om solidaritet och om vänskap.

Radio
 

Mediapoolen för förskolan 

I den här filmen berättar vi om hur din mediecentral, Mediapoolen, finns tillgänglig som stödfunktion för dig som arbetar i förskolan. Visa den gärna för både nya kollegor och för vårdnadshavare på föräldramötet!

Film

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link