Nyheter från Mediapoolen
 

Läs på webben

Undervisningstricksen som frigör tid!

I det här nyhetsbrevet vill vi dela med oss av några tricks som vi hoppas kan bidra till att spara något värdefullt, nämligen din tid! I Digital Pedagogik finns många smarta verktyg och resurser som är utformade för att göra din planering enklare och smartare!

 

Självklart passar vi också på att dela med oss av några inspirerande filmer som tillkommit i katalogen och avslöjar att fler är på ingång under hösten och vintern.

Missa inte att anmäla dig till höstens stora inspirationsdag 23 oktober! Då kommer ett riktigt drömlag bestående av Kristina Alexandersson, Carl Heath och Karin Grönwall och föreläser om AI:s intåg i skolan och samhället! Det här vill du inte missa, så scrolla genast ner för mer information!

 

DU HÄNGER VÄL MED OSS PÅ ÄNNU EN INSPIRERANDE TERMIN?!

FÄRDIGA LEKTIONER

Skall du undervisa om Vasatiden, havet som biotop eller hålla en lektion om källkritik?

I Digital Pedagogik finns ett digert utbud färdiga lektioner som innehåller både film, arbetsuppgifter och tips på fördjupning!

Vips, så har du sparat in på din planeringstid!

 

Till lektionerna

Spara tid med klippverktyget!

Vill du inte visa hela filmen för klassen?

Tycker du det är besvärligt att stå och leta efter den utvalda sekvensen precis när ni skall titta?

Med en enkel manöver klipper du ut de önskade filmsnuttarna. Systemet genererar en länk som du sedan kan spara, använda direkt eller mejla ut till eleverna.

Smidigt och enkelt!

Så här gör du

Smarta handledningar!

De flesta filmerna i Digital Pedagogik kommer med en handledning där du själv kan välja och vraka bland de frågor som är relevanta och intressanta för dina elever.

Handledningen är helt enkelt en tidsbesparande och inspirerande vägledning för dig som pedagog!

PS: Du har väl heller inte missat att det ibland finns quiz kopplade till filmerna?

Läs mer här

VÄLKOMMEN!

 

Kristina Alexandersson från Internetstiftelsen, Carl Heath från Rise och Karin Grönwall som är riksbibliotekarie på Kungliga biblioteket kommer och pratar om AI:s inträde i skolan och samhället!

När: 23 oktober, klockan 9.30-12.30

Var: Deltag på plats i Borås eller se livesändningen digitalt!

Läs mer och anmäl dig:

MIK-DAG OM AI

Energikällor är en förutsättning för att vi ska kunna värma upp våra hus, kunna ladda mobilen och köra våra bilar. Vilka energikällor finns och hur fungerar de? Vilka för- eller nackdelar har de?

För årskurs 4-9

Till serien

Meet Simon and his friends! Tillsammans med Simon och hans vänner Sarah och Sharon tränar vi ordförråd, uttal, grammatik och dialog. Missa inte det gedigna arbetsmaterialet!

För årskurs F-3

Till serien

Elektricitet finns överallt omkring oss. Vi tar för givet att vi kan ladda mobilen, spela musik, kolla på TV och tända lampor när vi vill. Men vad är elektricitet egentligen, och hur fungerar elektriciteten?

För årskurs F-6

Till filmen

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, 549 37 Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORWEBBEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyetsbrevet

Do not click this link