Sagolek och må-bra-tankar
 

Läs på webben

Vad behöver du för att må bra?

Hur gör man när dagen inte är blir som man tänkt? När allt känns jobbigt, svårt och tråkigt. Har du tänkt på att vi kan välja våra tankar? Att fokusera på något litet som har varit fint med idag kan göra att det tråkiga känns lite mindre tråkigt och det fina och roliga får ta mer plats!
 

Lyssna på hur djuren på Djuris gör när de har en tråkig dag och prova att göra som dem. Kanske tycker du också, liksom Satsumas, att riset till lunchen är det bästa som hänt idag!
Ofta är rörelse bra när man behöver tänka på något nytt. Kanske kan ni prova att först lyssna på sagan om Ines och Vega och "studsa som bollar" efteråt!

Något som är lite svårt är att veta var någon börjar och slutar. Finns en del av dig kvar i soffan där du just satt, eftersom värmen från dig fortfarande känns på kudden? Alfons funderar på det här i filmen Hur långt når Alfons.

 

Sist, men inte minst, vill vi tipsa om en fartfylld film om den lilla musen som ger sig ut på äventyr för att hitta fjällets blomma ger lite extra spänning i tillvaron. Mycket film-nöje!

 

Yuku och fjällets blomma

Yukus mormor är sjuk och ett mörker sänker sig över musfamiljen. För att rädda mormor och hitta en väg ur mörktet måste Yuku bege sig till fjället för att hämta en mycket speciell blomma som sägs kunna ge kraft och glädje tillbaka.

En film om ett fartfyllt äventyr fylld av sång, musik och hoppfullet!.

Film
 

Det bästa med idag!

Djuren på Djuris har en "helt fruktmesvärd" dag. Vad ska man göra åt det? Tur att Känslan kommer med råd om hur man kan se på saken och att Lonnie kommer med förslag på hur man kan göra för att få dagen att kännas bättre!


Vad är det bästa med Din dag?
Hur känns det att tänka på det som är bra?

Radio

Ines och Vega på hösten 

Ines och Vega är på fotbollsplanen.
Utan att någon av dem gör så mycket verkar bollen göra lite som den vill. Den stutsar från deras fötter, rakt upp bland molnen och hela vägen in i mål!

Lyssna
 

Rörelsefantasi

Hoppa, studsa jag kan vara som en boll. Framåt bakåt hit och dit.
Högt upp når jag, hoppar högst i hela stan. Jag kan nå!
Förläng sagostunden med en rörelselek!

Film


Hur långt når Alfons?

Var börjar och slutar allt?
Hur långt når Alfons?
Alfons funderar:

Är han bara ett skal? Ett fodral? Är det allt? Hur är det med värmen från hans kropp? Ska den inte höra till?

Hur långt når tankar, känslor och minnen?
Är de en del av oss även när de lämnat kroppen? Är värmen som stannar kvar på axeln av pappas vänliga hand fortfarande pappas? Eller vad är den då ...?

Vem vet var man verkligen är?

En lite filosofisk film att diskutera kring!
 

Film

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link