Tips från Mediapoolen-din mediecentral
 

Läs på webben

BEREDSKAPSVECKAN

Dags för årets Beredskapsvecka!

I det här nyhetsbrevet tipsar vi om en helt ny Digital Kvart som tar upp ett högaktuellt ämne, nämligen vikten av att kritiskt kunna granska källor och avslöja påverkanskampanjer.

Du får också tips på andra bra filmer, lektioner och resurser som kan komma till nytta i klassrummet när ni pratar om och övar på beredskap.

 

DIGITAL BEREDSKAP

Mycket träning behövs för att utveckla det källkritiska granskandet och i den här digitala kvarten får du en bred bild av hur påverkanskampanjer kan fungera och bra exempel på hur man kan ta sig an området källkritik i klassrummet.

TILL DIGITAL KVART

WEBBINARIUM

5 september bjöd Skolverket in till samtal och reflektioner om hur förskolan och skolan kan ta ansvar för säkerhet och krisberedskap. Titta i efterhand:

TITTA HÄR

VAD ÄR MSB?

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap arbetar bland annat med att förbereda och stödja samhället inför kriser. Lilla Aktuellt Skola förklarar!

TILL FILMEN

KÄLLKRITIK

Hur ofta granskar du en bild eller artikel innan du delar? Syftet med serien är att visa elever i årskurs 7-9 hur de på ett lätt och bra sätt kan förhålla sig källkritiska på nätet.

TILL SERIEN

SÄKERHET I SKOLAN

Alla skolor ska ha en krisplan och kunna skydda sina elever vid till exempel en brand. Men hur väl förberedda är vi på krig och våldsdåd i skolan?
Och kan för mycket fokus på säkerheten få barnen att känna sig otrygga?

LYSSNA HÄR

KRISINFORMATION TILL BARN

Mediesnacket pratar om webbplatsen krisinformation.se som nyligen startat en sida riktad till barn, Lilla krisinfo. Här förmedlas information från myndigheter och andra ansvariga i samband med kris eller allvarlig händelse.

TITTA HÄR

Mediearkivet

Källsäkra nyheter där ansvariga utgivare står bakom innehållet!

Mediearkivet hittar du längst ner på startsidan i Digital Pedagogik.

MEDIEARKIVET

Lektion: Krisberedskap

Informations- och arbetsmaterial från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, med anledning av Beredskapsveckan 2023.

TILL LEKTION

Lektion: Källkritik

Den här lektionen ger dig möjlighet till att bli mer uppmärksam kring hur du väljer dina källor samt hur du granskar och värderar dem. För årskurs 7-9.

TILL LEKTION

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Skövde, Uddevalla, Borås
https://www.mediapoolen.se/
0500- 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORWEBBEN

 

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link