Visa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev #10 2018 - Dalarna Science Park

IF YOU CAN´T BEAT THEM, JOIN THEM!
 

Ensam är inte alltid stark och Dalarna Science Park finns i ett globalt nätverk av science parks där vi kan hitta relevanta partners för att utvecklas och stärkas till gagn för vårt näringsliv. Dalarna Science Parks resa på den internationella arenan har bara börjat och hoppas många vill följa med!

Läs mer om vad Sture Ericsson, vd Dalarna Science Park, menar

 

MISSA INTE NYINVIGNINGEN 30 NOVEMBER!


Huset Teknikdalen fyller 30 år och nu är det dags att ta nästa steg – huset byter namn till Dalarna Science Park! Ombyggt och tillfixat. Nu öppnar vi dörrarna för att visa upp, inspirera, smaka och testa på. Kom och möt alla talanger och modiga människor som finns i huset! Hjälp oss att fylla huset till brädden! Tpsa den du vill ha med så ses vi den 30 november.
Möten mellan människor förändrar världen.

Läs mer här och anmäl dig till lunchföreläsningen om digitala trender

 

PASSION FÖR ATT GÖRA SKILLNAD

Martin och Josef Sjönneby driver företaget Helbild Studio och är ett av de företag som kommit in i inkubatorn i Dalarna Science Park under hösten. Affärsidén bygger på kommunikation med helhetstänk för dig som tänker på en hållbar värld.

Här kan du läsa mer om Helbild Studio

CHINA MARKET ENTRY FÖR LIVSMEDELSFÖRETAG

Marknaden för kinesisk livsmedelsimport växer med en imponerande fart och konsumenterna är öppna för nya typer av mat från olika länder. 17 december kl 9-12 erbjuds livsmedelsföretag ett seminarium för att ta sig in på världens största importmarknad.
Läs mer här!

 

ÖPPEN FÖRELÄSNING MED MATTIAS GOLDMANN

Tillsammans räddar vi klimatet - FN, Sverige, Dalarna, Du och jag!
På väg till FN:s klimatmöte COP24 i Katowice stannar Mattias Goldmann till
5 december kl 13-13.45 i Stora Ljusgården, Dalarna Science Park.

TIPS! Köp din bricklunch i restaurangen
och bli inspirerad över lunchen.

Välkommen att sitta vid de stora öppna borden i entrén eller i några av de mer avskilda sofforna; här kan du koppla upp dig, umgås och arbeta samt inspireras av allt som händer runt omkring!
Vill du boka konferenslokaler, finns många möjligheter, kolla här

HITTA RÄTT FINANSIERING

Finansiering är en förutsättning för att kunna utveckla och driva ett företag!

Är ni ett litet eller medelstort företag och har projektidéer som ni vill diskutera med oss, är ni intresserade av att ta reda på om det finns utlysningar som kan passa er eller vill ni ha stöd i en ansökningsprocess?
Kontakta gärna oss läs mer här!

 

STÖD FÖR INTERNATIONALISERING?

Internationaliseringsstödet riktar sig till unga och innovativa företag i Dalarna som har potential att utveckla konkurrens-kraftiga erbjudanden för en internationell marknad, till exempel genom att skapa kundrelationer, besöka mässor mm och uppgår maximalt till 15 000 kr/företag.
Läs mer här

Trots att det bor många fler människor i Europa än i USA, 508 miljoner i Europa och ”bara” 325 miljoner i USA har Europa inget internetbolag på topp 20-listan. Förklaringen kan ligga i hur mycket riskvilligt kapital som finns i systemen i de respektive regionerna. I USA investerades det riskkapital motsvarande 84 miljarder dollar 2017, i Kina 59 miljarder och i Europa endast 17 miljarder. Det europeiska riskkapitalsystemet saknar ett antal fundamentala element för att skapa rätt förutsättningar.
Låt oss i Sverige gå i bräschen för det europeiska systemet! Vill du läsa mer?

Vill du som har en idé testa om den håller tillräcklig kunskapshöjd kontaktaChristina Sjöberg

Medfinansieras av

 
 
 
 
 

Detta mail skickades till ann-louise.larsson@dalarnasciencepark.se Klicka här för att avregistrera din adress
Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

 
Facebook Instagram Twitter

Postman