Landa på ett ben baklänges mot nya mål!

Visa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev #06 2020 - Dalarna Science Park


ANGELICA EKHOLM STÄRKER FRAMTIDEN MED NY FILOSOFI!


Nya utmaningar väntar för Angelica Ekholm, när hon nu startar som VD för Dalarna Science Park. Med 3 dagar på jobbet är hon redo att byta fokus från att jobba med Borlänge till att ta sig an hela Dalarna. Det nätverk regionalt och nationellt som byggts upp de 4,5 åren på Borlänge kommun blir en stöttepelare i det nya uppdraget.

Läs mer om Angelica
 

INKUBATORNNYTT


QC RENEWABLE ENERGY HAR FOKUS PÅ EN HÅLLBAR VÄRLD

Att bygga hållbara kontakter och affärer mellan människor och länder i Östafrika och Sverige är målsättningen för det nystartade bolaget QC Renewable Energy. Fokus är på att sälja och installera fristående solcellssystem till både privata och kommersiella kunder. Ambitionerna är stora för Faisa Abdi och Muse Farah, både energiingenjörer, som nu utvecklar bolaget med affärscoachning från Dalarna Science Park.

Läs mer om QC Renewable Energy

 


DALARNAS INKUBATOR EXCELLENT

Dalarna Science Parks Inkubator har i nationell konkurrens utsetts som excellent av Vinnova. Det innebär att verksamheten tillförs finansiering för att fler nystartade innovativa företag ska få stöd med sin affärsutveckling. Målgruppen är nya företag i Dalarna som nu kan växa internationellt och hållbart. Att utses som excellent inkubator är en kvalitetsstämpel för verksamheten och bevis på att Dalarna har ett flertal företag som uppfyller Vinnovas kriterier för innovativa bolag.

Läs mer här

HUR OCH VAR SKA VI JOBBA FRAMÖVER?


MÖTEN MELLAN MÄNNISKOR FÖRÄNDRAR VÄRLDEN!

Många företag funderar just nu över hur medarbetare kan återvända till arbetsplatsen på ett säkert sätt. Men hur kommer vi att arbeta i fortsättningen – och hur kommer våra kontor att se ut?

Läs gärna arikel om hybrida arbetsmiljöer
 

Hur utvecklar du framtidens hållbara mix mellan kontors- och distansarbete?
Läs om bolaget Senion och den undersökning som gjordes på Linköping Science Park

Är du intresserad av en arbetsplats i Dalarna Science Park?
Läs mer här!

 

 

EVENEMANG PÅ GÅNG!


OFFENTLIG FINANSIERING

Har du en projektidé som du vill söka bidrag för? Känns det svårt att veta vilken väg att välja för att hitta rätt finansiering? Eller intresserad av offentliga finansierings-möjligheter i största allmänhet?

Passa då på att lyssna till Region Dalarna, Tillväxtverket, Almi, Länsstyrelsen Dalarna, Vinnova, Marginalen Bank och Export-kreditnämnden för att ta del av olika möjligheter för ditt företag att söka stöd.

Tisdag 22 sept kl 9- 10.30

Mer information och anmälan här
 

 


PRODUKTION UTAN RÅVARA

Närmare hälften av Dalarnas ekonomiska välstånd skapas genom produktion och förädling av främst trä och järnmalm. Välståndet vilar på stora resursflöden av ett fåtal, ofta nya råvaror.
Detta kan vara riskfyllt i en hållbar framtid som präglas av resurseffektivitet, cirkularitet och disruptiva produktionssätt, men skapar samtidigt stora möjligheter för framväxt av nya, hållbara näringar, som kan garantera långsiktig trygghet och motståndskraft för regionen.

Tisdag 15 sept kl 9.30-12

Mer information och anmälan här


SÅ TÄNKER EN INVESTERARE

Äu nyfiken på hur en investerare tänker innan de går in med en investering i en verksamhet?

Ta chansen och lyssna till några av Sveriges vassaste investerare.
Bli inspirerad och ta del av deras bästa tips för dig som är företagare eller vill lära dig mer om att ta in externt kapital.

Onsdag 30 sept kl 9- 10.30

 

Mer information och anmälan här

 


SUSTAINABILITY BOOTCAMP 1-2 OKT

Under två dagar kommer du att utforska de globala hållbarhetsmålen tillsammans med
andra briljanta hjärnor. Du får också tillgång till experter inom området och stöd att utveckla ditt redan påbörjade hållbarhetsarbete eller stöd för att komma igång. Oavsett var du befinner dig, så kommer du att få en mängd kunskap och verktyg.
Arrangörer är Dalarna Science Park, Coompanion, ALMI och ecoINSIDE.

Är du en briljant hjärna och vill hänga på?

Anmäl dig här


SMARTA INNOVATIONER GER HÅLLBARA STÄDER OCH SAMHÄLLEN

För att städer ska fortsätta utvecklas smart och hållbart med planering av bostäder, transporter, digitala lösningar, återvinning etc behövs nya innovationer. Exportplattformen Smart City Sweden har som uppdrag att ta emot utländska besökare, koppla ihop med företag och visa det mest innovativa och klimatsmarta vi har inom smarta och hållbara städer, dvs FNs hållbarhetsmål nr 11.

På Dalarna Science Park ansvarar vi för noden i mellersta Sverige.
 

Finansieras av

 
 
 
 
 

Detta mail skickades till elisabeth.franne@dalarnasciencepark.se Klicka här för att avregistrera din adress
Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

 
Facebook Instagram Twitter
Do not click this link

Skickat med Paloma