Nyheter från Dalarna Science Park

Visa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev #07 2020 - Dalarna Science Park


NYA MEDEL TILL FORSKNING & INNOVATION -
EN OMVÄND URBANISERING GYNNAR DALARNA!


Pandemin har påverkat många svenska företag men i den värsta av kriser har vi sett företag som visat en imponerande initiativ- och handlingskraft. Näringslivet i Dalarna har klarat sig relativt bra så här långt. Vi har inte drabbats av konkurser i samma utsträckning som företag i många andra delar av vårt land. Men läget är absolut allvarligt och vi kan komma att se ett annat mönster under hösten.

Läs mer om Angelicas omvärldsspaning!
 

INKUBATORNNYTT


FUTURE HEALTH TODAY -
VIVOLAB ÄR REDO!

Nyfikenheten att testa entreprenörskap och många innovativa idéer gjorde att Fredrik Bokvist och Lars Thelin vågade!
Nu är de båda redo att lansera sin första högkvalitativa medicintekniska produkt. Först ut är en ”andningsnapp” med ett luftfilter för olika typer av luftföroreningar, bakterier, virus mm. Och de lanserar inte bara i Sverige utan går globalt och digitalt direkt med återförsäljare i Norge och Danmark – till att börja med!

Läs mer om Vivolab

 


VÄLKOMMEN WHTISIT

Whtisit är en applikation som hjälper butiker att synas på internet.

Applikationen samlar information från tillverkare och affärer, hjälper konsumenten att veta vad som finns att köpa i butiken runt hörnet istället för att beställa samma vara på internet.

Grundare av applikationen är Karl Åkerlund, Mattias Axelsson och Mattias Thuresson.

Läs mer om Whtisit här

 


WOMEN BUILDING SWEDEN - NYTT AFFÄRSNÄTVERK FÖR BYGGINDUSTRIN

Nu drar ett nytt affärsnätverket för kvinnor i byggsektorn igång. Women Building Sweden ska utveckla det hållbara byggandet i Dalarna och övriga landet, skapa nya affärsmöjligheter, öka innovationsmöjligher och driva på för att få in fler kvinnor i byggbranschen. Nätverket ligger helt i linje med FNs mål 5 - jämställdhet

Näterket har tillkommit i samverkan med ByggDialog Dalarna, Dalarna Science Park och Industriellt UtvecklingsCenter Dalarna samt Paper Province.
 

EVENT PÅ GÅNG!                           Flera finns på webben,klicka här


UTVECKLA DIN IDÉ

Har du en idé som vill utveckla vidare? Oavsett hur långt du har kommit med din idé är du välkommen att delta i denna digitala workshop där en av våra affärsutvecklare från Dalarna Science Park leder processen. Du får lära dig hur du skapar ett värde för kunden och hur det matchar mot ditt affärserbjudande med kundbehov i fokus.

Tisdag 29 sept kl 16 - 17.30 fler datum finns framöver, se under event!

Mer information och anmälan här

 


SÅ TÄNKER EN INVESTERARE

Är du nyfiken på hur en investerare tänker innan de går in med en investering i en verksamhet?

Ta chansen och lyssna till några av Sveriges vassaste investerare.
Bli inspirerad och ta del av deras bästa tips för dig som är företagare eller vill lära dig mer om att ta in externt kapital.

Onsdag 30 sept kl 9- 10.30

Mer information och anmälan här
 


SUSTAINABILITY BOOTCAMP 1-2 OKT

FULLBOKAT! RESERVLISTA FINNS!

Under två dagar kommer du att utforska de globala hållbarhetsmålen tillsammans med andra briljanta hjärnor. Du får tillgång till experter inom området och stöd att utveckla ditt påbörjade hållbarhetsarbete eller stöd för att komma igång. Oavsett var du befinner dig, så kommer du att få en mängd kunskap och verktyg.

Arrangörer är Dalarna Science Park, Coompanion, ALMI och ecoINSIDE.

 

 


CLUB BEIGE

När världen blivit vänd upp och ner så hjälps vi nu åt att hitta nya kreativa tillvägagångssätt för verksamheter. Dagens värd för Club Beige är Mono Loco i Falun; inriktat på att hitta nya intressanta sätt att använda deras lokaler och hur vi i rådande tider kan bedriva upplevelseverksamheter på ett säkert och hållbart sätt. Kom och delta och bidra med dina tankar och idéer.

Torsdag 8 oktober kl 09.30- 11.30

Mer information och anmälan här
 

 

GOOGLE BJUDER IN VÄRLDEN TILL TÄVLING!

Nu duger inte längre begreppet koloxidneutralt för Google. Nu har företaget bestämt att de senast år 2030 ska bli helt koldioxidfritt – varje timme, varje dag, året om. Företaget gör det genom att köpa koldioxidfri energi men också genom att skapa verktyg och investeringar i ny teknik för att skapa en koldioxidfri värld.

Och nu vill nu Google ha hjälp!

Företag, organisationer, ideella krafter men också experter kan söka stöd hos Google för att utveckla sin idé. Projekten som företaget visar intresse för utlovas ett ekonomiskt stöd på allt från 250 000 till 2 miljoner euro! Framför allt letar Google efter idéer som leder till ökad tillgång av förnybar energi men också koldioxidfria transporter och bättre luftkvalitet.

Här kan du läsa mer om tävlingen som är öppen för alla vars projekt motsvarar kraven

Här kan du också ta del av Googles avsikt att blir koldioxidfri i ett uttalande av VD Sundar Pichai

 

Vill du ha nyheter från Sveriges största webbplats för miljöteknikföretag?

Håll dig uppdaterad om vad som är på gång inom svensk miljöteknik. Hitta finansiering, samarbetspartner och intressanta event över hela världen. Du kan välja de områden som intresserar dig och hur ofta du vill ha uppdateringar.

Registrera din mejladress via denna länk

Självklart betalar du ingenting för den här tjänsten. Swedishcleantech.se drivs av Tillväxtverket tillsammans med Energimyndigheten.

Finansieras av

 
 
 
 
 

Detta mail skickades till elisabeth.franne@dalarnasciencepark.se Klicka här för att avregistrera din adress
Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

 
Facebook Instagram Twitter
Do not click this link

Skickat med Paloma