Nyheter från Dalarna Science Park

Visa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev #1 2021 - Dalarna Science Park

MINA 100 FÖRSTA DAGAR
 

Nya chefer sägs behöva 100 dagar på sig för att se riktningen framåt och vinna internt förtroende. Jag har från dag 1 bestämt mig för att jag varje dag ska säkra att jag tar till mig nya insikter som kan gagna vår organisation framåt. Därför har också varje dag varit värdefull för mig.

Läs mer om Angelicas omvärldsspaning!

INKUBATORNYTT

VÄLKOMMEN BOOKSQUARE TILL INKUBATORN

Simon och Filip Hedlund är grundarna av Booksquare - en streamingtjänst för kurslitteratur i form av e-böcker för högskolestudenter. Styrelseordförande är Lena Lagestam.

Vill du komma vidare i utvecklingen av din idé, ditt företag eller företagsutveckling?

Fyll i uppgifterna, så kontaktar vi dig så snart som möjligt

 

PRATAMERA SIKTAR MOT STJÄRNORNA!

Pratamera Sverige AB som erbjuder
e-hälsovård för psykisk ohälsa har under pandemin accelererat. Från att vd Patrik Hast ensam startade bolaget på hösten 2016 till att idag var ca 45 personer!

Genom inkubatorn får de råd och stöttning i utvecklingen av företaget.


Läs mer här

EXCELLENT INKUBATOR OCH 18,5 MILJONER I ATTRAHERAT KAPITAL FÖR INKUBATORBOLAG

Så här i början av 2021 har vi sammanställt status, trender och resultat från Inkubatorn 2020.

Inkubatorn har trots allt haft ett år fyllt med framgångar både internt och i bolagen vi arbetar med som är värt att lyftas.

Läs mer

 

 

ÅFORSK ENTREPRENÖRSTIPENDIUM

Nu kan entreprenörer från hela Sverige söka ÅForsk Entreprenörsstipendium, som delas ut i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks. Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer utnämns under Sveriges Innovationsriksdag den 22 april och tilldelas 200 000 kr vardera.

Den sökande entreprenören ska ha koppling till universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare.

Läs mer och sök

 

DALACAPITAL BIDRAR MED KAPITAL TILL FÖRETAG FÖR REGIONENS UTVECKLING

Företag i Dalarna ges nu möjlighet att söka finansiering i ett tidigt utvecklingsskede. Genom det nystartade bolaget DalaCapital AB, kan företag ansöka om s.k. såddkapital, mellan 100 000 och 500 000 kronor. Initiativtagare till DalaCapital är stiftelsen Dalarna Science Park samt de tre finansiärerna Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag och Region Dalarna som tillför 18 MSEK för att gynna nyföretagandet i regionen.

Läs mer här och kika gärna på filmen!

 

EVENT PÅ GÅNG! Flera finns på webben, klicka här


UTVECKLA DIN IDÉ

Har du en idé som vill utveckla vidare?

Oavsett hur långt du har kommit med din idé är du välkommen att delta i denna digitala workshop där en affärsutvecklare från Dalarna Science Park leder processen. Du får lära dig hur du skapar ett värde för kunden och hur det matchar mot ditt affärserbjudande med kundbehov i fokus.

Tisdag 16 februari kl 16 - 17.30

Mer information och anmälan här

 


ADDITIV TILLVERKNING MED SKOGLIG RÅVARA HOS THE WOOD REGION

Tänk att kunna skriva ut vilken form som helst på en 3D-skrivare och att göra det med material från skogen. Låter det som science fiction? Det är det inte. Det pågår för fullt hos The Wood Region.

Du får lära känna spännande människor, inspireras och kunskap om vad som händer inom den skoliga bioekonomin.

Onsdag 24 februari kl 15 - 15.30

Mer information här


FRÅN IDÉ TILL AFFÄRSMODELL

När man har en affärsidé och känner att det finns ett stort intresse för den på marknaden uppstår nästa fråga: hur ska man göra för att skapa en lönsam affär?

Denna workshop är en fortsättning på ”Utveckla din idé”, men det går bra att delta utan att du deltagit på den första delen.

En av våra affärsutvecklare från Dalarna Science Park leder processen.

Tisdag 9 mars kl 16 - 17.30

Mer information och anmälan här

 


IRIS SUSTAINABILITY WORKSHOP

På agendan:
- Hållbarhetsverktyget ”Sustainability Scale up” och hur ni med genom det kan hjälpa bolag att öka sin lönsamhet.
- IRIS verktygslåda, framtagen av 13 partners i 10 länder för att gemensamt öka innovationskraften hos små och mellanstora företag runt Östersjön.
- Nya nätverksmöjligheter – alla 13 IRIS partnerorganisationer är med – passa på att skapa nya kontakter.

Onsdag 4 februari kl 9 - 12 (engelska)

Mer information och anmälan

 


LETAR DU AFFÄRER UTANFÖR SVERIGES GRÄNSER?

Dalarna Science Park är kontaktpunkt för Enterprise Europe Network (EEN) i Dalarna och Gävleborg. Ett nätverk med kontakter över hela världen och till för små och mellanstora företag; som vill göra internationella affärer antingen genom import eller export.
EEN snabbar på dina internationella affärer genom personlig kostnadsfri rådgivning, innovationscoachning och tillgång till internationella affärskontakter.

Läs mer och kontakt

FINNS DET FODER TILL INSEKTERNA VI VILL FÖDA UPP

Det krävs stora mängder foder för att försörja en storskalig produktion av insekter. Under året har det påbörjat ett arbete med att börjat identifiera vilka typer av restprodukter som finns tillgängliga i stora volymer i vår region och om kan vara relevanta för insektsproduktion.
 

Läs mer om kartläggningen

 

BYTE AV BRÄNSLE FÖR ATT NÅ SVERIGES KLIMATMÅL TILL 2030

Att byta bränsle till en högre inblandning av förnybart drivmedlet är ett viktigt steg av regeringen för att nå klimatmålen. För att minska utsläppen så har regeringen föreslagit – men ej antagit – en långsiktig plan till ett nytt regelverk kring biobränslen och den sk reduktionsplikten.


Läs mer och se vad det innebär

 

OMVÄRLDSSPANING!


ARBETSPLATSER FÖRÄNDRAS SPÅR WORLD ECONOMIC FORUM

Fem områden kommer att förändra framtidens arbete efter covid-19. World Economic Forum menar att tekniken är central. Sättet människor arbetar på och interagerar med sina arbetsplatser kommer att förändras enormt; vi kommer att arbeta var som helst; arbeta för alla; arbeta efter behag; arbeta smartare och arbeta för planeten.

Läs mer vad World Economic Forum menar

Kontakta gärna oss på Dalarna Science Park om du vill diskutera

Finansieras av

 
 
 
 
 

Detta mail skickades till elisabeth.franne@dalarnasciencepark.se Klicka här för att avregistrera din adress
Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

 
Facebook Instagram Twitter
Do not click this link

Skickat med Paloma