Nyheter från Dalarna Science Park

Read this newsletter in your browser

Nyhetsbrev Maj 2022

Hemsida LinkedIn Facebook Instagram Twitter
 

Innovation är helt avgörande för tillväxt i Dalarna

För oss är det viktigt att ta pulsen på Dalarna, det gör vi i möten med företag och organisationer. Vi genomför också en digital undersökning, Innovationspanelen, där verksamma i regionen får svara på frågor om innovation, hållbarhet och internationalisering.

Nu senast ställde vi en fråga om vilka branscher som ses som Dalarnas innovationsbranscher idag och i framtiden. Det var jämnt i toppen och enligt respondenterna är det idag livsmedelsindustrin (27 %) som visar på starkast innovationskraft tätt följt av turism (25 %). På tredje plats anser de svarande att industrin (23 %) kommer.

Läs mer
 

NYHETER

 

Insektsföretaget Tebrito redo för marknaden

Trägen vinner. Med handlingskraft, mod, passion och övertygelse har Tebrito tagit kliv in i en marknad som kan spränga alla gränser. Vi kan därmed konstatera att ytterligare ett framgångsrikt företag känner sig redo att lämna Dalarnas Science Parks inkubatorprogram.

– Det har varit ett lagarbete, säger Nils Österström, jag är tacksam för allt ovärderligt stöd vi har fått på vägen.

Läs MER
 

Nu lanseras Kwikk, en kombinerad betal- och e-handelstjänst

Startup-företaget SoKwikk lanserar sin kombinerade betal- och e-handelstjänst Kwikk. Tjänsten bidrar till digitaliseringen av Sverige och hjälper företag och föreningar att snabbt kunna ta betalt för sina produkter och tjänster på nätet – med eller utan hemsida.

– I Sverige finns det över en miljon företag med färre än 50 anställda, och med hjälp av Kwikk kan de sälja mer med hjälp av hemsidan – utan att investera i ny teknik eller anlita dyra konsulter, säger David Forsberg, VD för bolaget.

LÄS MER

Hur gör man en industristad klimatneutral?

Hur gör man en industristad som Borlänge klimatneutral? Den frågan ska nu ett innovationsteam bestående av näringsliv, organisationer och föreningar hitta nya innovativa lösningar på.

Dalarna Science Park kommer att leda den del av projektet som handlar om innovationer, där ett team gemensamt ska ta fram nya lösningar och förslag på hur Borlänges klimatpåverkan kan minska.

Läs MER

Ny omgång av Dalarnas innovationspanel

Nu har du chansen att göra din röst hörd genom vår digitala undersökning - Dalarnas innovationspanel. Denna gång på temat hållbarhet.

Syftet med panelen är att kunna fånga svar på frågor om vår gemensamma framtid i vårt län. Alla svar är lika viktiga och du svara anonymt.

Läs MER
 
 

HEADS UP

 
 

Älvdalens Företagsmässa 2022 6-7 maj
Kom och träffa oss på Älvdalens Företagsmässa idag och i morgon. Vill du framtidssäkra ditt företag, komma vidare med din affärsidé, hitta nya samarbeten eller anta utmaningar inom ex. hållbarhet, digitalisering och innovation? Kanske är du nyfiken på export och vill knyta nya kontakter utanför Sveriges gränser? Besök oss i monter nr.13. LÄS MER

 

Science Park on Tour Hedemora
Vi är på turné genom länet och den 18 maj kommer vi till Hedemora under Hedemora företagarvecka. Vi ser fram emot att träffa dig i vårt drömcafé. Kom och bolla din idé, knyt nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen. LÄS MER

FLER EVENTS
 
Sök SKAPA-priset

Nu söker vi Dalarnas bästa idéer. I fjol kammade RXD med innovationen Green Buffers hem den nationella tävlingen. Årets SKAPA-pris för unga innovatörer i Dalarna gick då till Simon och Filip Hedlund, Booksquare med derasinnovativa, hållbara, digitala plattformen för prenumeration av kurslitteratur. Vem blir Dalarnas vinnare 2022? Sök själv eller tipsa andra! LÄS MER

 
Nätverksdag för textilföretag
Hur bygger vi ett gemensamt nätverk för framtiden som kan gynna samarbete, kunskapsdelning och lokal produktion? Kom och träffa andra textilföretag i Dalarna den 12 maj. LÄS MER
 
 

Hör av dig till oss!

Vill du komma vidare med din idé, knyta nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen? Du är välkommen att kontakta oss oavsett, vi hjälper dig gärna vidare att nå din dröm.

Boka möte
 

Finansierat av

 

Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

Click here to unsubscribe from this newsletter

Do not click this link

Skickat med Paloma