Nyheter från Dalarna Science Park

Read this newsletter in your browser

Nyhetsbrev Juni 2022

Hemsida LinkedIn Facebook Instagram Twitter
 

Dalarna vet vad hållbarhet betyder 

Sverige ligger långt fram i genomförandet av Agenda 2030, trots det måste vi öka takten i omställningen för att skapa ett hållbart samhälle. Det är då glädjande att vår senaste innovationspanel visar att vi i Dalarna inte ser hållbarhet som ett modeord eller att det inte enbart är synonymt med klimat- och miljöfrågor. I panelen där vi ställde frågor om hur man ser på hållbarhet, svarade hela 77 procent att de anser att det är hållbarhet som skapar förutsättningar framåt för människan, företags lönsamhet och planeten i stort. Över 50 procent anser dessutom att utvecklingen i Dalarna skulle stanna om inte ett aktivt hållbarhetsarbete genomförs.

Läs mer
 

NYHETER

 

Hur hållbar är
e-handeln?

Torsdagen den 2 juni gick säsongens sista Dalarna Talks av stapeln. Dalarna Talks är ett hybridevent där vi tillsammans med intressanta personer diskuterar aktuella ämnen. Denna gång var temat hållbarhet och vi tog en närmare titt på e-handeln. Hur hållbar är den? Arne B Andersson, senior e-handelsrådgivare på Svensk Digital Handel sa bland annat så här:

– Många säger att e-handeln inte är hållbar. Men det finns idag inga forskningsrapporter som har bevisat att e-handeln är ohållbar. Här är det viktigt att vi tittar på hela handeln både fysiskt och e-handel, och tar fram rapporter på vad som skulle kunna göras bättre.

Läs MER
 

VivoLab – med världen som arbetsfält

För några år sedan var de nya som företagare, utan egentlig kompass, och med tusen frågor. Nuläget?
– Senast 2026 är planen att ha byggt en läkemedels- och medicinteknisk utvecklingsenhet i Dalarna med 35-40 anställda. Vi hade aldrig klarat det här utan all expertis och hjälp på vägen, säger Fredrik Bokvist, överläkaren som tillsammans med en kollega gjort en helomvändning och nu blivit entreprenörer på en global marknad.
 

LÄS MER

Dalarna är en växande industriregion

Dalarna är en växande industriregion – med både möjligheter och utmaningar. Med många nya investeringar och etableringar skapas tillväxt och utveckling i Dalarna samtidigt som arbetsgivarna får allt svårare att rekrytera. Dalarna Science Park driver just nu ett arbete för att ta fram en gemensam varumärkesplattform och strategier för arbetet och vi skulle behöva din hjälp. Delta i våra kommande två workshops.

Den 25 augusti - Om varumärket Dalarna som attrativ industriregion

Den 21 september - Talangattraktion och etableringsfrämjande arbete i Dalarna
 

LÄS MER
 
 

HEADS UP

 
 

Är demokratin under hot – vem bevakar bevakaren?
Vad händer med demokratin om vi får en populistisk och auktoritär regering i Sverige? Detta är en av frågeställningarna som kommer att beröras under vårens sista öppna föreläsning som genomförs tillsammans med Högskolan Dalarna och Rättighetscentrum. LÄS MER

 

Från idé till affärsmodell
Ta din affärsidé vidare och delta i denna digitala workshop. Frågor som kommer att beröras är hur vi når våra kunder, på vilket sätt ska vi ta betalt och hur ska vi organisaera vårt arbete i företaget. För dig som har en ny idé, kommit en bit på din företagsresa eller bara är nyfiken. LÄS MER

FLER EVENTS
 
 

KAPITAL

 
Söker du startkapital till ditt bolag?

DalaCapital vill bidra till att fler innovativa bolag startas och utvecklas framgångsrikt i Dalarna. Därför investerar de i bolag med stor potential i tidig fas med upp till 500.000 kronor. LÄS MER

 
Är ditt företag inne i en utvecklingsfas och är i behov av kapital?
Ta del av Innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft. LÄS MER
 
 

Hör av dig till oss!

Vill du komma vidare med din idé, knyta nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen? Du är välkommen att kontakta oss oavsett, vi hjälper dig gärna vidare att nå din dröm.

Boka möte
 

Finansierat av

 

Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

Click here to unsubscribe from this newsletter

Do not click this link

Skickat med Paloma