Dalarna – Sveriges framtida tillväxtregion

Read this newsletter in your browser

Nyhetsbrev Juli 2022

Hemsida LinkedIn Facebook Instagram Twitter
 

Dalarna – Sveriges framtida tillväxtregion

Vi har de senaste åren kunnat följa nyheterna om miljardinvesteringar i Sveriges nordligaste delar. Sen en tid tillbaka kan vi också glädjas åt den kraftigt ökande investeringsvilja i vår egen region ‒ Dalarna.

Här finns många exempel att lyfta. Lyko fortsätter att expandera, både genom tilläggsförvärv och genom att tredubbla sitt redan stora lager. Orkla Foods i Vansbro investerar i nya produktionslinjer och anställer. Älvdalens fjälldestinationer växer så det knakar med exploatering i både Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen, den sistnämnda med ambition att bli Nordens mest hållbara fjälldestination. SSAB snabbar på omställningen för att producera stål utan kol vilket leder till nya investeringar i Borlänge. Hitachi Energy har landat stororders som betyder omkring 800 nya jobb till Dalarna och en ny tillverkande enhet i Smedjebacken. Och som de flesta känner till etablerar sig Northvolt i Kvarnsvedens pappersbruks lokaler i Borlänge, vilket också leder till nya etableringsförfrågningar och intresse för Dalarna.

Läs mer
 

NYHETER

 

Selfcheck växer med digitala verktyg 

Selfcheck är företaget som med framgång identifierat behovet av förenklade, systematiska säkerhetskontroller och digitala checklistor. Tanken var i inledningsskedet att kunderna skulle finnas inom hotellnäringen, men nu börjar allt fler branscher visa intresse för deras tjänster.
– Nu ska vi gasa. Det finns inget tak, det här kan bli hur stort som helst, säger Ulrica Björklund, en av grundarna.

LÄS MER
 

Framtidens bransch – insekter som mat och foder?

Insekter som proteinkälla till djurfoder och mat för människor är en expansiv industri i hela världen. Ur ett hållbarhets-perspektiv är insekter också en viktig pusselbit för att effektivt hushålla med jordens resurser. Mycket har hänt de senaste åren både inom forskning och nya affärsmöjligheter.

Boka in den 30 och 31 augusti för en garanterat insektsfull konferens. Du kommer att få ta del av forskningsresultat och spännande exempel på företag och samarbeten inom branschen.

LÄS MER
 
 

HEADS UP

 
 

Hur kan vi riva nationella hinder som står i vägen för regionala hållbarhetsframgångar?
Idag ser vi att våra företag regionalt driver på hållbarhetsarbetet men att de ofta stöter på hinder i form av lagar, regler eller myndighetsutövning som inte är anpassade efter företagens utveckling. Under seminariet får vi möta företagare som arbetar hårt när det kommer till hållbarhetsfrågan likväl som politiker och representanter från myndigheter. LÄS MER

 

Dalarna Talks Almedalen
Med en framgångsrik innovationskraft och kapitalstark investeringsvilja ses Dalarna som en attraktiv plats att växa på. Hur har den utvecklingen varit möjlig? Vad har Dalarna som inte andra regioner har? Det är frågor som kommer att diskuteras när Dalarna Science Park tar Dalarna till Almedalen. LÄS MER

FLER EVENTS
 
 

KAPITAL

 
Söker du startkapital till ditt bolag?

DalaCapital vill bidra till att fler innovativa bolag startas och utvecklas framgångsrikt i Dalarna. Därför investerar de i bolag med stor potential i tidig fas med upp till 500.000 kronor. LÄS MER

 
Är ditt företag inne i en utvecklingsfas och är i behov av kapital?
Ta del av Innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft. LÄS MER
 
 

Hör av dig till oss!

Vill du komma vidare med din idé, knyta nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen? Du är välkommen att kontakta oss oavsett, vi hjälper dig gärna vidare att nå din dröm.

Boka möte
 

Finansierat av

 

Dalarna Science Park · Box 760 · Borlänge 78127 · Sweden

Click here to unsubscribe from this newsletter

Do not click this link

Skickat med Paloma