Inga bilder? Klicka här

Nyhetsbrev 11 april 2019

Unga forskare lämnar Ukraina

Efter revolutionen 2014 fanns stora förhoppningar bland ukrainska forskare på att nyorienteringen mot Europa skulle leda till bättre villkor. Fem år senare finns en besvikelse över att förändringarna går långsamt. Mer än hälften av de unga forskarna hoppas kunna jobba utomlands och för 90 procent är den låga lönen det främsta skälet till att lämna landet.

 

Livslångt intresse för människors villkor

 

Helena Lindholm blev intresserad av människors olika villkor när hon som tonåring i Mölndal såg sina romska skolkamrater diskrimineras. Intresset för palestinsk identitet och nationalism har följt henne ända sedan första resan till Jerusalem. Idag är hon professor i freds- och utvecklingsforskning.

Gästblogg

It’s time to stop denying the digital conference

 

BEN LIBBERTON
 

Debatt

Martin Bergman, Gustav Bohlin och Fredrik Brounéus

Bilden av vetenskap måste bli mer än provrör och labbrockarr

Missa inte heller

 

Nytt snabbspår för nyanlända forskare

 

Nu startar ett snabbspår för nyanlända forskare vid Göteborgs universitet i samarbete med Chalmers, Högskolan i Borås, Högskolan Väst och Arbetsförmedlingen. Programmet ska underlätta för nyanlända forskare att få in en fot i den svenska universitetsvärlden och snabbare komma ut på arbetsmarknaden.

Från graffiti till professor i civilrätt

 

Juristen Mårten Schultz är inte rädd för att bryta mot konventioner. Han tittade på rättegångar som barn och målade graffiti i tonåren. Nu berättar han om juridikens värld i krönikor och en egen podd och lägger mycket tid på den ideella föreningen Internet och juridik.

Curie bevakar forskningsfrågorna du behöver ha koll på. Curie ger dig chansen att debattera forskningens villkor. Curie är en nättidning som ges ut av Vetenskapsrådet.

 

Kontakta redaktionen
E-post:
redaktionen@tidningencurie.se
Telefon: 08-546 44 000
Webb:
Besök vår hemsida

Avsluta din prenumeration

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter