Inga bilder? Klicka här

Nyhetsbrev 3 maj 2019

Små grupper skapar mer banbrytande forskning

Små forskargrupper producerar banbrytande forskning i högre grad. Stora grupper tenderar att utveckla existerande idéer. Det visar en studie publicerad i Nature av amerikanska forskare. Men frågan om varför små grupper skulle vara bättre på banbrytande forskning återstår att besvara.

 

Johanna Björklund ny bloggare i Curie

 

Hon bloggar om kombinationen forskning och företagande. Johanna Björklund forskar om datorsystem som tolkar sammansatt media och är universitetslektor vid Umeå universitet. På sin fritid umgås hon med familj och vänner, klinkar på pianot och påtar i trädgården.

Gästblogg

Jag drömde om matte och blev adopterad av lodisar

JOHANNA BJÖRKLUND
 

Debatt

Emma Kritzberg, Lunds universitet

Så verkar vi för minskad köttkonsumtion

Missa inte heller: 

 

Familjekänsla ger framgångsrik forskning

 

Familjekänsla i forskargruppen och långsiktig planering av ansökningar. Det är några förklaringar till framgångarna för Carl-Fredrik Westin och hans grupp. Sedan 20 år forskar han vid Harvard Medical School i Boston där han utvecklat metoder för att visualisera och förstå vad som händer i hjärnan.

Klimatet som främjar framgångsrika forskare

 

Tid, förtroende och resurser för att utforska och bygga upp någonting nytt. Det är tanken bakom forskningsprogrammet MIMS vid Umeå universitet. Första gruppledaren rekryterades 2007. Numer är Emmanuelle Charpentier känd världen över för upptäckten av ett revolutionerande verktyg för genredigering.

Curie bevakar forskningsfrågorna du behöver ha koll på. Curie ger dig chansen att debattera forskningens villkor. Curie är en nättidning som ges ut av Vetenskapsrådet.

 

Kontakta redaktionen
E-post:
redaktionen@tidningencurie.se
Telefon: 08-546 44 000
Webb:
Besök vår hemsida

Avsluta din prenumeration

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter