Nr 3 | 2020

 

David Hofmann framför nya högskolans campus i Eskilstuna

Efter sommaren väntar en spännande höst

Sommaren är här och vi på Eskilstuna Logistik och Etablering vill passa på att önska alla kunder, leverantörer och samarbetspartners en riktigt skön sommar.

Våren har präglats av coronapandemin och i dessa märkliga tider har vi mer eller mindre tvingats till att ställa om från fysiskt till digitalt. Att inte ställa in utan ställa OM och har varit en ledstjärna för oss. Eskilstuna Flygplats har fått visa sin samhällsviktiga funktion i samband med transporter relaterade till pandemin.

Flera av våra försäljnings- och etableringsprojekt går framåt och vi närmar oss nu målgång. Vi jobbar samtidigt med ett antal nya förfrågningar kring företagsetableringar i Eskilstuna och detta sammantaget gör att vi har en riktigt spännande höst framför oss.

På Eskilstuna Kombiterminal så har årets fem första månader inneburit stabila import- och exportvolymer med totalt sett ökade hanteringsvolymer jämfört med motsvarande period 2019 som var ett rekordår. Det visar på en fortsatt positiv utveckling av hållbara transporter där vi ser att efterfrågan kontinuerligt ökar.

För att kunna följa oss och utvecklingen i Eskilstuna och därmed alltid vara uppdaterad på Eskilstuna Logistik och Etablering, gå gärna in och följ oss på LinkedIn.

Personligen så ser jag fram mot en skön ”sommarhemester” i Eskilstuna-krokarna och önskar er alla en härlig sommar. Jag ser också fram emot en händelserik och spännande höst! Jag vill passa på och tacka för fina insatser i våra gemensamma projekt. Tillsammans utvecklar och bygger vi framtiden.

Allt gott!

David Hofmann, vd, Eskilstuna Logistik och Etablering AB

ESKILSTUNA KOMBITERMINAL

Klart med driften av Eskilstuna Kombiterminal 

Eskilstuna Kombiterminal kommer fortsätta drivas av samma leverantör som tidigare.

Upphandlingen av den operativa driften på Eskilstuna Kombiterminal är nu klar och kommer fortsätta drivas av m4-Gruppen.

– De har på ett förtjänstfullt sätt utfört den operativa driften på kombiterminalen sedan den öppnades 2011. Nu får de fortsatt förtroende att utföra driften de kommande fem åren säger Claes Sörman på Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Det nya avtalet gäller från och med januari 2021.

– Vi är glada att vi har detta på plats och att vi tillsammans med m4-Gruppen AB kan sikta framåt och fortsätta utveckla Kombiterminalen de kommande fem åren, säger Pär Svensson på Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Leverantören m4 gruppen AB tackar för ett fortsatt förtroende och ser fram emot ytterligare fem års samarbete och utveckling tillsammans med Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

– Kombiterminalen är en viktig och strategisk del i vår verksamhet, inte minst ur miljösynpunkt, där vi har som mål att leda utvecklingen av långsiktigt hållbara transporter och minska utsläppen av koldioxid, säger Torbjörn Rådman som är m4:s platschef vid kombiterminalen.

Claes Sörman, teknisk chef på Eskilstuna Logistik och
Michael Cedborger, terminalchef på Eskilstuna Kombiterminal

Läs tidigare nummer av Progress Report

I Progress Report skriver vi om allt som rör etableringar och logistik i och runt Eskilstuna med fokus på kombiterminalen och logistikparken. Är du nyfiken på vad vi har skrivit om i tidigare nummer så kan du hitta de utgåvorna av vårt nyhetsbrev här.

HÄR KAN DU TRÄFFA OSS UNDER 2020
Vi följer utvecklingen av corona och avvaktar beslut om vilka evenemang
som kommer att hållas.

 

Följ oss på LinkedIn

LinkedIn
 

 

Våra logistikområden ligger i direkt närhet till järnväg, motorväg och flyg i tillväxtområdet Stockholm-Mälardalen. Hos oss finns en av landets ledande kombiterminaler och en stor logistikpark. Vi vill erbjuda långsiktigt hållbara och effektiva lösningar för företag och enkel tillgång till flera olika transportsätt. Så skapar vi fler arbetstillfällen i Eskilstuna.

 

 

 

 

Eskilstuna Logistik och Etablering AB • Box 78 • 631 02 Eskilstuna
info@eskilstunalogistik.se

 

Egen profillänk

 

Tipsa en vän | Avregistrera | Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

 

Do not click this link

Skickat med Paloma