Nr 3 | 2021

 

David Hofmann framför Coops nya lager i Eskilstuna Logistikpark

Efter ett händelserikt halvår med stora etableringar önskar vi nu alla en skön sommar

Fotbolls-EM är igång och sommarvärmen är här och från Eskilstuna Logistik och Etablering vill vi önska vårat fantastiska och viktiga nätverk en riktigt skön sommar.

Vi har haft ett mycket positivt och utvecklande första halvår inom bolaget. Höjdpunkten skulle jag säga är nyetableringen av det kinesiska företaget Senior Technology Material som nu i Eskilstuna uppför en av Europas största produktionsanläggningar för separatorfilm till litiumbatterier. En framtidsbransch som skapar många nya viktiga lokala arbetstillfällen.

Vi har fortsatt en mycket stark försäljnings- och etableringspipeline med många företag inom olika branscher och där vi ser fram emot en spännande höst där vi successivt närmar oss affärsavslut.

För Eskilstuna Kombiterminal ser vi en stadig utveckling och framtida tillväxt inom intermodala hållbara logistiklösningar. Dels genom en organisk tillväxt i befintliga flöden samt nya som till exempel Containerships från Helsingborgs Hamn.

Vår flygplats har fortsatt varit en beredskapsflygplats och därigenom påvisat den viktiga samhällsfunktionen i dessa pandemitider.

En mycket viktig komponent i det hållbara företagandet är kompetensförsörjning och genom ett riktigt bra samarbete med bland annat Eskilstuna Fabriksförening etableras nu en ny YH-utbildning inom automation och logistik som startar upp redan till hösten, allt för att möta företagens framtida kompetensbehov.

För att följa oss och utvecklingen i Eskilstuna och därmed alltid vara uppdaterad på Eskilstuna Logistik och Etablering, gå gärna in och följ oss på LinkedIn.

På tal om batterier, nu ser vi till att ladda våra egna så att vi har energi till hösten som fortsatt ser mycket ljus ut från Eskilstuna-horisonten!

Allt gott!
David Hofmann, vd, Eskilstuna Logistik och Etablering AB

Läs tidigare nummer av Progress Report

I Progress Report skriver vi om allt som rör etableringar och logistik i och runt Eskilstuna med fokus på kombiterminalen och logistikparken. Är du nyfiken på vad vi har skrivit om i tidigare nummer så kan du hitta de utgåvorna av vårt nyhetsbrev här.

HÄR KAN DU TRÄFFA OSS UNDER 2021
Vi följer utvecklingen av corona och avvaktar beslut om vilka evenemang
som kommer att hållas.

 

Följ oss på LinkedIn

LinkedIn
 

 

Våra logistikområden ligger i direkt närhet till järnväg, motorväg och flyg i tillväxtområdet Stockholm-Mälardalen. Hos oss finns en av landets ledande kombiterminaler och en stor logistikpark. Vi vill erbjuda långsiktigt hållbara och effektiva lösningar för företag och enkel tillgång till flera olika transportsätt. Så skapar vi fler arbetstillfällen i Eskilstuna.

 

 

 

 

Eskilstuna Logistik och Etablering AB • Box 78 • 631 02 Eskilstuna
info@eskilstunalogistik.se

 

Egen profillänk

 

Tipsa en vän | Avregistrera | Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

 

Do not click this link

Skickat med Paloma