Öppna nyhetsbrevet i din webbläsare >>

Nyhetsbrev för näringslivet i Habo

Besök vår webbsida

|

Kontakta näringslivsutvecklare

|

Företag i Habo kommun

 

Välkommen

Välkommen till vår nya satsning! Ett nyhetsbrev som enkelt ska ge dig snabb och aktuell information om näringslivsutvecklingen i kommunen. Vi kommer att månadsvis informera om aktuella projekt och nyheter inom kommun och näringsliv. Detta är också en ny kanal där du som företagare ges möjlighet att sprida information som berör näringslivet i Habo kommun.

Välkommna att hänga med på resan mot ett ännu företagsvänligare Habo!

Monika Raske, Näringslivssamordnare i Habo Kommun

Näringslivet får utrymme i nytt miljöprogram

Just nu arbetar Habo och Mullsjö med att ta fram ett nytt gemensamt miljöprogram som ska gälla för 2020-2030. Det nya programmet ska aktualisera, utveckla och effektivisera det strategiska miljöarbetet.

- Till skillnad från det nuvarande programmet så ska det nya inte bara inkludera kommunernas verksamheter och bolag, utan även kommuninvånare, näringsliv och föreningsliv, förklarar Ellen Lindberg, miljöstrateg på Habo och Mullsjö kommuner.

Under hösten har invånare och verksamma inom kommunen fått lämna synpunkter och önskemål till det nya miljöprogrammet.

Läs mer >>

Magnus Brukén, VD EKC Nordic Trading
 

Företagsintervju - EKC Nordic Trading

Möt företag som genomgått en total förändring de senaste 13 åren och i år blev utnämnt till ett av Sveriges Superföretag. Från att huvudsakligen ha arbetat med golv, säljer EKC Nordic Trading idag huvudsakligen robotdammsugare, spabad och elfordon. I månadens företagsintervju får du läsa hur Magnus Brukén skapat ett företag som står stabilt på tre ben och som vågar satsa för att ha en personal som utvecklas.

Läs hela intervjun här >>

Smart City - Habo

Under hösten har ett gemensamt projekt mellan Habo kommun, Fagerhult Belysning Sverige AB, Jönköping University och Science Park startat vid namn Smart City – Habo. Projektet handlar om hur vi kan utveckla vårt samhälle med hjälp av teknik.

Under december 2018 kommer sensorer att sättas upp runt Blå torget i centrala Habo för att mäta hur flödet av bilar, cyklar och människor ser ut. Med hjälp av den informationen som samlas in och förslag från våra invånare kommer vi att utveckla hur belysningen av Blå torget är. Vårt mål är att tillsammans skapa en mer levande samhällskärna som både är bra för personer som rör sig på torget och miljön.

 
Kenneth Hellman står vänd mot en lyktstolpe

En lösning i den smarta staden kan vara sensorstyrd belysning.

Läs mer >>

Sussane Wahlström är vald som kommunstyrelsens ordförande för kommande mandatperiod. 
 

Politiska ledningen

Under nästa mandatperiod kommer Habo kommun att ledas av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet. Kommunens kommunalråd kommer bestå utav Susanne Wahlström (M), Hans Jarstig (KD och Gunnar Pettersson (S).

Susanne Wahlström har blivit vald som kommunstyrelsens ordförande och Gunnar Petterson blir oppositionsråd.

Varmt välkommen på frukostmöte!

Kommunen bjuder in näringslivet till frukostmöten kontinuerligt. Detta är en mötesplats för kommunens företag och Habo kommuns politiker och tjänstemän.

Vid varje tillfälle lyfter vi fram ett intressant tema, har ett företag på plats som presenterar sin verksamhet och får ta del av aktuell information från kommunledningen.

Vi tar gärna emot dina tips på programpunkter för våra frukostmöten. Maila dessa till monika.raske@habokommun.se

 
På vår webbplats kan du redan nu läsa när nästa års frukostmöten kommer vara.

Läs mer >>

Söker ditt företag kompetens?

Liksom tidigare år kommer Habo kommun att delta vid rekryteringsmässan i Holland. I år kommer vi tillsammans med sju andra kommuner från Jönköpings län att göra en gemensam satsning via Emigration Express. Detta är en samordnad rekrytering där vi hjälper företag att hitta erfaren yrkeskompetens som kan ta jobb inom 6 månader genom speed-intervjuer på mässan. Du är varmt välkommen till ett informationsmöte kring projektet den 11 januari, kl 10-12 i kommunhuset.

Emigration Express to Sweden >>

Vi tackar för ett gott samarbete under det gångna året och önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Önskar Gunnar Pettersson kommunstyrelsens ordförande, Hans Jarstig kommunalråd, Thomas Werthén kommunalråd, Jan Sundman kommunchef och Monika Raske, näringslivsutvecklare.

Monika Raske, Näringslivsutvecklare
Telefon: 036-442 8094
Epost: monika.raske@habokommun.se
habokommun.se
 

Klicka här för att avregistrera din adress >>

Postman