Varje dag får jag meddelanden från läsare. "Jag känner mig helt tagen, knockad", skriver en.
Foto: Ulrica Zwenger

Foto: Ulrica Zwenger

Annelie Drewsens författarbrev #7

 
Digital release för Prinsen | Lärarhandledning | Hydran i Hamburg
 

Varje dag får jag meddelanden från läsare. "Jag känner mig helt tagen, knockad", skriver en. "Du lyckas också få den gripande genom ett rakt, enkelt, språk, som frilägger den komplicerade och djupt mänskliga tragiken i händelseförloppet", skriver en annan. En tredje: "Jag ska låna ut boken till vänner och sen ska vi prata om rättvisa!"

"Prinsen av Porte de la Chapelle" släpptes i slutet av januari och har fått ett större genomslag än någon av mina tidigare böcker. Förutom de många reaktioner som kommer direkt till mig, har media visat intresse. Jag är glad att reportrarna är minst lika intresserade av den verklighet som min bok försöker gestalta, som av boken i sig. För den här berättelsen är i grund och botten inte min; den tillhör alla de ungdomar som tvingats på flykt från Sverige.

På torsdag är du varmt välkommen att följa den digitala releasen av "Prinsen av Porte de la Chapelle". Vi sänder live från Kista bibliotek och sändningen kommer att finnas kvar i två veckor om du föredrar att se den i efterhand.

Annelie Drewsen

Spånga den 9 februari 2021

 

Digital release 11 februari

 

Den 11 februari kl. 17.00 blir det en digital release för "Prinsen av Porte de la Chapelle". Vi sänder live från Kista bibliotek.

Först samtalar jag med min förläggare Sofia Hahr på Rabén & Sjögren. Därefter medverkar Sara Brachet från föreningen LAMSF (Les amis des migrants suédophones en France/De svensktalande migranternas vänner i Frankrike) för att berätta om den verkliga situation som min roman bygger på. Det kommer också att bli tid för frågor, som du kan ställa via chatt.

Varmt välkommen!

Mer info och länk till sändningen hittar du här.

 

Lärarhandledning

 

För lärare och bibliotekarier som väljer att arbeta med "Prinsen av Porte de la Chapelle” i en grupp finns nu en lärarhandledning att ladda ner från Rabén & Sjögrens webbplats.

Katarina Lycken Rüter är gymnasielärare i svenska och religion och har skrivit handlednigen. Den är tänkt att ge idéer och förslag på frågor att diskutera i ett boksamtal, utan att bli alltför för styrande.

Ladda ner handledningen här!

 

Få 30 kr rabatt hos Bokus

 

Till och med den 15 februari får du 30 kr rabatt på "Prinsen av Porte de la Chapelle" hos Bokus om du anger rabattkoden "prinsen2021" i kassan.

Beställ nu!
 

TVÅ BÖCKER PÅ SAMMA TEMA

 

"Dom som stod kvar"
Thord Eriksson
Natur & Kultur, 2019

En reportagebok som berättar om vad som hände många av de ungdomar som kom ensamma till Sverige – och om hur vanliga människor omkring dem tog ansvar när systemet svek.

En angelägen bok som fått många fina recensioner.

 

 
 

"Kartongslottet"

Allayne Webster
B Wahlströms, 2018

Jorge är elva år och bor i ett skjul i utkanten av Paris. Hans familj är i Rumänien och för att överleva tigger och stjäl Jorge från turister. Men det mesta går till en man som kallas Bill.

En spännande och sorglig berättelse som utspelar sig i samma miljöer som min bok. Hemlösheten och utsattheten är densamma, ändå skiljer sig min huvudperson Salars liv från Jorges ganska drastiskt. Läs båda och fundera över Europa just nu.

 

Lägesrapport från skrivarlyan

 

Just nu arbetar jag för fullt med flera manus som ska ges ut i höst. Bland annat dyker den här rysliga varelsen upp i en bok, närmare bestämt i den lättlästa biografi om Carl von Linné som Katarina Lycken Rüter och jag har skrivit tillsammans.

Bilden föreställer en hydra som skulle säljas på auktion i Hamburg när den unge Carl kom till staden 1735. Han intresserade sig genast för den sällsynta varelsen, men kunde konstatera att det hela var fake news. Det gjorde honom inte särskilt poppis ...

 

Grattis Ingela, du vann ett biografipaket!

I mitt förra nyhetsbrev lottade jag ut ett paket med sex lättlästa biografier samt den nya guiden till lättlästa biografier som Cilla Dalén och jag har skrivit. Vinnaren blev Ingela Högberg. Grattis, ditt paket kommer på posten!

 

”Ett är säkert, för att kartlägga vita fläckar i samhällskartan finns endast en arbetshypotes, kärlek och åter kärlek, intresse och åter intresse och så indignation jämte glädje och stolthet över vad människorna ändå är, trots det helvete jorden befinner sig i.”

Moa Martinson

Facebook Twitter Instagram Webbplats

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Klicka här för att avregistrera din adress

 
Skickat med Paloma - Nyhetsbrev, event och enkäter
Do not click this link