Webbversion

Svenska institutet för standarder

Informationsmöte om hyperloop - framtidens transportsystem

Tillsammans med Hyperloop Sweden välkomnar vi dig till ett digitalt informationsmöte om hur standardisering ska bidra till innovation och teknikutveckling av framtidens transportsystem hyperloop.

Bild: Kanozi Arkitekter

Hyperloop beskrivs ibland som det femte transportmedlet, efter båt, tåg, bil och flyg kommer hyperloop. Ett transportsätt som är extremt snabbt och energieffektivt med hastigheter som kan uppgå till 1000 km/h med lägre energiåtgång än både flyg och höghastighetståg. Hyperloop körs i tunnlar med väldigt lågt tryck som eliminerar en stor del av luftmotståndet och magneträls ger minimal friktion.

I februari 2020 togs beslut om att bilda en teknisk kommitté, CEN-CLC/JTC 20 Hyperloop systems. Förslaget är gemensamt framlagt av Spanien och Nederländerna och omfattar standardutveckling av alla system, produkter, tjänster och applikationer som har koppling till ett hyperloopsystem.

På detta första informationsmöte berättar vi bakgrunden till beslutet av standardisering, Hyperloop Swedens fleråriga engagemang och vår roll att leda stora delar av det svenska arbetet med standardiseringen. Självklart får du även veta hur ni och er organisation kan engagera er i kommande arbete.

Välkommen att lyssna till hur vi tillsammans kan ta fram standarder för supersnabba och mer miljövänliga transporter!

Läs mer och anmäl dig »

 

Datum

2020-06-02

Tid

10.00 - 11.00

Digitalt

Via Zoom

Anmäl dig här
 
 

 

© 2020 Svenska institutet för standarder. All rights reserved.

Box 45443, SE-104 31 Stockholm
Telefon: 08-555 520 00


Prenumerera på vårt nyhetsbrev | Avregistrera | Webbversion
 

Do not click this link