Nyhetsbrev / Coompanion Östergötland

Klicka här för att avregistrera din adress

 

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev

januari 2023

Coompanion östergötland

God fortsättning från oss!

 

Camilla Carlsson

 

Hojat Miri

 

Jonas Lagander

 
 

Pia Tingvall

 
 

Marina Kasperovich

 

Coompanion Östergötland’s nyhetsbrev med en sammanfattning av det gångna året, samt med lite av det som är på gång framöver.

Här berättar vi om våra projekt, om kooperation och social ekonomi samt lokal och regional utveckling. Vi ger också tips på spännande och aktuella aktiviteter, rapporter och händelser som sker både regionalt, nationellt och internationellt.

Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång i månaden, ibland per kvartal. Blir det för mycket, kan du enkelt välja att avsluta prenumeration via länken i brevet, men vi hoppas på att du vill ta del av vad som händer hos oss.

 

November 2022

Årets kooperativ'22

Arbetskooperativet och det sociala företaget Koop M i Vadstena nominerades i år och var en av finalisterna vid finalen på Vår Gård i Saltsjöbaden. Susanne Berg från Koop M deltog. Konkurrensen var hård. Vägen Ut! kooperativen var också en av finalisterna och de tog hem segern som ÅRETS KOOPERATIV 2022. Snart är det dags för nomineringar för Årets Kooperativ 2023. Vi återkommer när det är dags! Årets kooperativ utses av Coompanion, We Effect och Fremia.

Läs mer

 

Förstudie

Energigemenskaper = hållbara energilösningar

Vi deltar i en förstudie om energigemenskaper och hur omvärldens kunskaper är om energigemenskaper. Syftet är att kartlägga aktörer som bidrar till energieffektivisering, särskilt i kooperativ form.

Specifikt ska vi undersöka småskaliga energilösningar som innebär energidelning, vilka inkluderar producenter, leverantörer och konsumenter där företag i samverkan med lokalsamhälle går samman i energigemenskaper.

Förstudien genomför vi tillsammans med sju andra Coompanion-kontor runt om i Sverige. Finansieras delvis av Europeiska Regionalfonden.

 

OKIOST.se

I december 2022 lanserades hemsidan för Överenskommelse i Östergötland, www.okiost.se.

 

Vad är Överenskommelsen och hur görs samverkan mellan idéburen sektor och Region Östergötland? Besök hemsidan för att få veta mer.

Läs mer
 

Tillit 2.0 - Bi Puranen om integration

Är integration möjlig utan djup kunskap om det svenska samhället och om migranternas värderingar?

Denna rubrik var ingången för en mycket intressant föreläsning av Bi Puranen den 20e december på Konsert och Kongress i Linköping.

Läs mer
 

Samarbete för att bryta långtidsarbetslöshet?

Hur kan kommuner och den idéburna sektorn samarbeta och vara en del i lösningen kring långtidsarbetslöshet?

Vid konferensen TILLIT2.0 den 19 - 20 decemver 2022 presenterades HUSET, en gemensam organisering som håller på att formas mellan Ånge kommun, ABF lära och jobb, IF Metall och Coompanion Västernorrland. Platsen är vald för att den kan representera mindre ort som tappat Arbetsförmedling och där målgruppen är för liten för att upphandlade underleverantörer av KROM (Kundval, Rusta Och Matcha) ska få ekonomisk bäring samtidigt är andelen av de arbetslösa som står långt ifrån arbetsmarknaden stor.

Läs mer
 

På nyheter

 

Energikooperativ ger ny energi i Spanien

De höga energipriserna påverkar stora delar av Europa och världen och i Spanien har en ny form för att ta tillvara på solenergi tagit fart. Lyssna om Antonio och hur energikooperativet i Realengo sänker hans elräkning med omkring 20 procent.

Lyssna mer P1
 
 

CoOperate Coffice 5 år

CoOperate Coffice i Söderköping firar 5 år. Och bjuder in till många aktiviteter under en jublieumsvecka med fokus på hållbara företag och företagare. Grattis från oss!

Vill du veta mer om programmet, klika på länken nedan.

CoOperate Coffice hemsida
 

Nationell konferens i Norrköping

Vilken roll kan andelsjordbruk ha för att vi ska få en hållbar matproduktion? Under lördag och söndag hölls en konferens om detta i Norrköping. Bakom evenemanget står föreningen Andelsjordbruk Sverige och Länsstyrelsen Västra Götaland. Three Oaks Community på Vikbolandet är ett kooperativ som arbetat med projektet och konferensen.

Läs mer här
   
 

Om du inte kan vänta på nästa nyhetsbrev, kan du uppdatera dig kring vad som händer hos oss i våra sociala medier.

Facebook Egen profillänk

Starta företag tillsammans under 2023? Boka rådgivning med oss idag!

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma