Nyhetsbrev, mars 2023

Klicka här för att avregistrera din adress

 

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev

mars 2023

Coompanion Östergötland’s nyhetsbrev med en sammanfattning av det som är på gång.

Här berättar vi om våra projekt, om kooperation och social ekonomi samt lokal och regional utveckling. Vi ger också tips på spännande och aktuella aktiviteter, rapporter och händelser som sker både regionalt, nationellt och internationellt.

 

Coompanion östergötland med flera

Byggemenskaper 

Vilka samhällseffekter kan byggemenskaper bidra med? Hur ser det ut i Sverige och internationellt? Anmäl dig och var med på Entreprenörskapsforums seminarium där vi tillsammans med andra diskuterar Bygggemenskaper och dess syften. Delta digitalt eller på plats i Stockholm den 13 april!

Jonas Lagander från Coompanion Östergötland medverkar!

Läs mer och anmäl dig via länken nedan.

Anmäl dig här
 

Föreningen för Bygggemenskaper, Chalmers, Vinnova och Region Östergötland

Konferens - Idéburen byggsektor

Är du nyfiken på att bygga tillsammans med andra, jobbar med bostadsförsörjningsfrågor, är politiker med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor eller engagerad i förening eller byalag? Då vill vi tipsa om konferensen "Idéburen byggsektor som katalysator för platsutveckling" den 9 maj i Linköping. Jonas Lagander från Coompanion Östergötland medverkar!

En dag fylld av inspiration och kunskap om alternativa och nya former för goda boendemiljöer! En perfekt möjlighet för att nätverka med ansra och bredda perspektiven kring hur den idéburna byggsektorn kan vara en del av utvecklingen på en plats.

När: Tisdag 9 maj

Tid: kl 9:00 - 16:00,

Var: Scandic Frimurarehotellet, Linköping

Läs mer och anmäl dig via länken nedan. Sista anmälningsdag är den 24 april.

Anmäl dig här
 

Erasmus+

En gruppfoto med människor i olika åldrar. Alla bor i ett kollektivhus i Linköping

COPE – Erasmus+ projekt om kooperativt entreprenörskap

Den 22 - 24 mars have projektgruppen för COPE sitt sjunde och näst sista fysiska projektmötet i staden Forlì i norra Italien.

Vi på Coompanion Östergötland tillsammans med våra partners från Island, Italien, Cypern och Sverige arbetar med att ta fram, prova och utveckla en pedagogisk modell i kooperativt entreprenörskap för vuxna. Inom kort hoppas vi kunna presentera hur utbildningsmaterialet kan se ut. Vill du veta mer? Kika in på cope.one via länken nedan.

COPE är ett EU finansierat ERASMUS+ projekt.

 

Läs mer
Facebook SERN
 

På nyheter

 

Idéburna äldreboenden har bäst kvalitet

En forskningsstudie från Göteborgs universitet visar att kvaliteten på idéburna äldreboenden är bättre än den på kommunala och privata.

Ulrika Stuart Hamilton, Famnas generalsekreterare, och Karin Liljeblad, branschexpert på Fremia, uppmanar landets politiker att se till att den idéburna sektorn växer.

läs mer här
 
 

Goda exempel: Agenda2030 i Sverige och civilsamhälle

NOD* vill nu samla in goda exempel på verksamhet som genomförs i Sverige som bidrar till att uppnå något eller några av målen i Agenda2030. Finns sådana goda exempel i din organisation? Berätta gärna mer! Hjälp NOD genom att kort sammanfatta ditt exempel i denna enkät nedan.

*Nationellt organ för dialog ch samrad mellan regeringen och det civila samhället

Enkäten om goda exempel hittar du här
 

Bi Puranen on integration

Nu finns inspelningen av Bi Puranens föreläsning om integration, och vikten av kunskap om både det svenska samhället och migranternas värderingar tillgänglig online.

Föreläsningen ägde rum den 20’e december -22 på Konsert och Kongress i Linköping, och finns i sin helhel på Coompanion Östergötlands Youtube-kanal.

Filmen av Skäggbyrån

YouTube okiost.se
Läs mer här
 

Om du inte kan vänta på nästa nyhetsbrev, kan du uppdatera dig kring vad som händer hos oss i våra sociala medier.

Facebook Egen profillänk

Starta företag tillsammans under 2023? Boka rådgivning med oss idag!

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma