Nyhetsbrev, maj - juni

Klicka här för att avregistrera din adress

 

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev

maj - juni 2023

Midsommar väntar runt hörnet. Semestertider börjar nu närma sig, och innan vi tar en paus vill vi blicka tillbaka och berätta om de olika aktiviteter och projekt vi har varit delaktiga i under maj och juni.

 

årsstämma i coompanion östergötland

Tack för en fin årsstämma

Den 8 maj hade vi i Coompanion Östergötland årsstämma på Hemgården i Norrköping.

Vi hade en bra dragning kring verksamheten samt en givande diskussion med flera konstruktiva frågor kring denna. Vi tackar alla som ställer upp i styrelse och valberedning och för detta viktiga jobb ni vill göra för Coompanion Östergötlands bästa.

Vill du veta mer om vår verksamhet? Vällkommen att ta del av Förvaltningsberättelse 2022 som du kan hitta via länken nedan på vår hemsida!

förvaltningsberättelse
 

Social ekonomi 2023 i göteborg

Europeisk konferens om social ekonomi 

Den 7 - 9 juni var vi på konferensen Social Economy 2023, som hölls inom ramen av det svenska ordförandeskapet i EU:s ministerråd, och samlade 280 deltagare från 25 länder i Göteborg. Region Östergötland var med och deltog.

Vikten av att fortsätta stötta den sociala ekonomin, att bygga ledande ekosystem, energigefrågor samt städer och regioners roll i att stötta sektorn var några av de samtal som skedde under dagarna i Göteborg!

Konferensen arrangerades av Coompanion i samarbete med REVES, Cecop och Social Economy Europe. Med stöd från Västra Götalandsregionen, Handelshögskolan Göteborgs Universitet, Mikrofonden och Fremia.

Mer om konferensen
 

mikrofonden

Mikrofonden storsatsar

Mikrofonden arbetar nu i tre år i EU-finansierade projektet "Microfinance for Swedish Social Enterprises", för att öka finansieringsgraden i svenska sociala företag. Har din förening, kooperativ eller AB (svb) behov av extern finansiering? Tveka inte att höra av dig till Mikrofonden!

Nyligen fick Mikrofonden in kapital från en norsk aktör Ferd Sosiale Entreprenører. Läs om den goda nyheten via länken nedan. Vill din organisation investera i Mikrofonden här i Östergötland? Kontakta oss så tar vi en förutsättningslös diskussion.

Läs mer om möjligheterna till att hitta finansiering eller investera socialt på www.mikrofonden.se

Facebook Webb
Läs mer
 

Peas, projekt med stöd från si

PEAS – partnerskap för ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara livsmedelssystem

 

Småskaligt producerade livsmedel - vad kan vi lära från varandra och hur kan bli starkare tillsammans? Det vill vi reda ut tillsammans med Coompanion Roslagen & Norrort i projektet PEAS med finansiering från Svenska institutet.

Tre fantastiskt inspirerande och lärorika dagar i maj hade vi i regionen Vidzeme i Lettland. Tillsammans med Coompanion Roslagen & Norrort samt ett antal partners från Estland, Lettland och Moldavien träffade vi ekologiska och miljövänliga odlare, entreprenörer samt arrangörer av olika aktiviteter med matupplevelser och gastronomi i fokus.

Att ta del av varandras erfarenheter tror vi ger nya insikter och ny kunskap. Vi är olika men ändå lika, och står inför samma utmaningar. Med projektet PEAS vill vi stärka partnerskap för ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara småskaliga lokala livsmedelssystem.

Läs mer
 

innovationscheck

Coompanion erbjuder nu kooperativa företag att söka innovationscheckar från Vinnova. Små och medelstora företag kan ansöka om upp till 100 000 kr för expertstöd, som kan bidra till att utveckla företagets innovation och samtidigt utveckla företagets kompetensnätverk.

Läs mer och ansök här
 

kompetensutveckling

En gruppfoto med människor i olika åldrar. Alla bor i ett kollektivhus i Linköping

Kooperativt ledarskap

Ta chansen att utveckla ditt ledarskap med Coompanions ettåriga distansutbildning! En unik ledarskapsutbildning med fokus på att leda företag som förenar samhällsnytta med affärsnytta.

Utbildningen är även givande för dig som vill få bredare kunskap om kooperation som modell för samhällsförändring samt utveckla ditt personliga ledarskap.

Coompanion Sverige driver den nationella distansutbildningen Kooperativt ledarskap via Jakobsbergs folkhögskola.

Utbildningen startar hösten 2023 och avslutas våren 2024.

Vill du veta mer? Läs mer via länken nedan och sprid gärna över hela landet!

 

till utbildningen
Jakobsbergs folkhögskola
 

nyheter

 

Välkommen på lansering av IMPACT-sidan

​​​​​

Coompanion välkomnar företag, organisationer och andra intresserade till en digital visning där vi delar med oss av våra favoritverktyg.

Den 1 september kl 12:30-13:00, digitalt.

IMPACT-sidan samlar konkreta verktyg, metoder, tips, inspiration och tillvägagångssätt för att lättare kunna skala upp sitt hållbarhetsarbete.

Anmäl dig här senast den 31 augusti.
Och du – dela gärna inbjudan med andra!

Anmäl dig
 

Coompanion Östergötland’s nyhetsbrev med en sammanfattning av det som är på gång.

Här berättar vi om våra projekt, om kooperation och social ekonomi samt lokal och regional utveckling. Vi ger också tips på spännande och aktuella aktiviteter, rapporter och händelser som sker både regionalt, nationellt och internationellt.

Om du inte kan vänta på nästa nyhetsbrev, kan du uppdatera dig kring vad som händer hos oss i våra sociala medier.

Facebook Egen profillänk

Starta företag tillsammans under 2023? Boka rådgivning med oss idag!

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma