Nyheter från Näringslivsenheten Säters kommun

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev 28 juni 2022

Här kan du ta del av inspiration och information som är nyttig att känna till som företagare i Säters kommun.

 
 

Vägarbeten och omdirigeringar 

Under sommaren byggs det mycket i kommunen och hålls många evenemang. Det är både vägunderhåll, andra byggnationer och evenemang som kan påverka din och dina kunders framkomlighet. Var uppmärksam på omdirigeringar och kom ihåg att ta hand om varandra.

 

En förbättrad Dalabana genom Säter

Det syns att det är på gång vid Gruvplan i Säter: Trafikverkets projekt kring mötesspår och en tillgänglig stationsmiljö. Möt Adam som håller ihop arbetet på plats i Säter - läs intervjun här.

 

Se och annonsera lediga lokaler, fastigheter & mark

Letar du efter lokal, fastigheter eller mark för din verksamhet? Eller har du objekt som du vill hyra ut/sälja? Se lediga objekt på annonsportalen Objektvision här nedan. Läs mer om hur du kan annonsera där kostnadsfritt via vårt avtal.

Lediga lokaler
Mark till salu
Kommersiella fastigheter till salu
Företag till salu
 

Nyheter från företagsfrämjande organisationer:

 

Språket på arbetsplatsen - 18 augusti

Kompetensförsörjningsfrågan är hetare än någonsin och alla behövs på arbetsmarknaden. Hur gör vi när språken på arbetsplatserna blir allt fler? Boka in 18 augusti kl 08:30-11:00 på Dalarna Science Park, Ljusgården. Läs mer och anmäl dig här.

 

Workshop om varumärket Dalarna som attraktiv industriregion - 25 augusti

Dalarna har medvind just nu och flera av våra industrier är i stort behov av arbetskraft. Vi behöver därför bli fler som vill bo och arbeta här. För att lyckas med det behöver vi stärka bilden av industrin i Dalarna och att bo och verka här. Dalarna Science Park driver just nu ett arbete för att ta fram en gemensam varumärkesplattform och strategier för arbetet och de skulle behöva din hjälp. Läs mer här.

 

Insektsfull konferens 30-31 augusti

Insekter som proteinkälla till djurfoder och mat för oss människor är en expansiv industri i hela världen. Mycket har hänt de senaste åren både inom forskning, produktutveckling och nya affärsmöjligheter. Boka in 30 & 31 augusti för en garanterat insektsfull konferens. Du kommer att få ta del av forskningsresultat, spännande exempel på nya affärer från både kunder, producenter och leverantörer. Läs mer här.

 

Save the date - Stjärnlunch 22 september

En inspirerande förmiddag där du bla får lyssna till vinnarna från Stjärngalan och träffa andra företagare i Dalarna i en kreativa miljö – i Verket i Avesta. Välkommen önskar Dalarna Business i samarbete med Dalarnas näringslivskontor! Anmäl dig här senast 15/9.

 

Upphandling - kostnadsfri Rådgivning & anbudskurser

Upphandlingsdialog Dalarna erbjuder anbudskurser (nästa är 29/9) samt individuell rådgivning utifrån dina behov upp till fem timmar. Exempel på stöd kan vara att:

hitta lämplig upphandling

lära sig mer om e-handelssystem
utforma ett konkret anbud
ta fram policydokument inom miljö och hållbarhet m.m.

Läs mer på Upphandlings dialogs webb

 

Vill du göra affärer med kommuner? Se upphandlingar här

Både små och stora företag kan vara med och konkurrera om affärerna eftersom upphandlingarnas storlek varierar från små enstaka inköp till stora fleråriga avtal. Registrera dig i systemet e-avrop och få meddelanden om upphandlingar inom just ditt område.

Aktuella upphandlingar i regionen
Observera: vid vissa upphandlingar kan anbud lämnas löpande. 
Planerade upphandlingar i regionen
 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Näringslivskontoret arbetar med att skapa bra förutsättningar för näringslivet i Säters kommun, så väl för utveckling av befintliga företag som för nya företag.

 

Vecka 28-30 har vi semesterstängt men du kan alltid komma i kontakt med någon på Säters kommun via växeln eller kommun@sater.se.
 

Besök: Rådhuset, Åsgränd 2
Post: Säters kommun, Box 300, 783 27 Säter

Telefon växel: 0225-55 000
E-post: naring@sater.se

Facebook

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma