Nyhetsbrev från Näringslivsenheten

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Nyhetsbrev 21 september 2022

Här kan du ta del av inspiration och information som är nyttig att känna till som företagare i Säters kommun.

 
 

Företagsfrukost 7 oktober

Den 7 oktober kör vi igen! Tillsammans med Företagarna Säter bjuder vi in till företagarfrukost på biblioteket i Stora Skedvi. Kom och knyt nya kontakter, ta del av ett spännande program och värm dig i höstvädret med kaffe och härlig stämning. Läs mer och anmäl dig här. Välkommen!

 

Dalabanan rustas – tågtrafiken stängs samt infarten till Kungsvägen under arbetet

Trafikverkets arbete med att modernisera och rusta upp Dalabanan går nu in i en intensiv period. Tågtrafiken mellan Avesta Krylbo och Borlänge stängs av 30 september-9 oktober. Trafikverket moderniserar och rustar upp Dalabanan mellan Uppsala och Mora. Resultatet blir kortare restider för att kunna öka person- och godstrafiken. Satsningarna görs för att kunna möta efterfrågan på smidiga och hållbara resor och transporter. I Säter innebär det att infarten till Kungsvägen från rondellen vid Karl Hedin stängs av tillfälligt under 26 september-10 oktober. Infart till Kungsvägen kan då endast ske via Norrtullsvägen. Läs artikeln här.

 

Vägarbete i Mora By

Under cirka två månader framåt kommer det pågå arbete som är till för att rusta upp och förbättra industriinfarten till Sittab i Mora By.
Från korsningen Industrivägen/Byvägen till korsningen Industrivägen/Fabriksvägen och fortsatt Fabriksvägen in till Sittab AB (förbi Padelhallen) kommer vägen breddas. Infarten till Sittab AB kommer att bli tydligare och säkrare.
På Industrivägen kommer det vara begränsad framkomlighet under tiden arbete pågår. Läs mer.

 

Upphandling av arbetsskor - Tidig dialog

Säljer du arbetsskor? Vill du göra affärer med kommuner? Fredagen den 23 september kl 8:00, bjuder vi in till ”Tidig dialog” – ett digitalt möte där vi vill få in dina frågor och synpunkter utifrån din kunskap och branscherfarenhet samt är det ett tillfälle att få information om tidigare upphandling, ställa frågor och komma med synpunkter utifrån din kunskap. Läs mer och anmäl dig här.

 

Tips från miljökontoret till livsmedelsföretagare:

Ny riskklassningsmodell för alla livsmedelsanläggningar. Under 2023 kommer alla få nya riskklassningsbeslut. Läs mer här.
Uppdaterad information om spårbarhet – regler som gäller alla livsmedelsföretagare.
Nu kan dricksvattenproducenter prenumerera på riktade nyheter från Livsmedelsverket. Anmälan görs på Livsmedelsverkets webbplats.
Livsmedelsverket vill inspirera till minskat matsvinn. Läs mer här.
Jakt-information som berör jägare.
Kyckling - större risk att bli sjuk av campylobacter på sensommaren. Läs mer här.
Ny rapport: Marknaden för alternativa proteiner växer - Tre av tio konsumenter är villiga att byta till alternativa proteinkällor för att främja klimatet.
Salmonella i Pandalus kräftor som sålts via butiker i Säter kommun – kassera produkt.

 

Har du en ledig lokal?

Du som företagare i kommunen har möjlighet att kostnadsfritt och enkelt skapa ett konto och annonsera dina lediga lokaler eller mark via vårt samarbetsavtal med annonsportalen Objektvision. Läs om hur du gör för att annonsera samt se lediga objekt här.

 

Nyheter från andra organisationer:

 

Hjälp att hitta finansiering

Med hjälp av en finansieringscoach kan du få hjälp att hitta finansiering för till exempel investeringar, digitala- och gröna omställningar, produktutveckling med mera. Läs mer och få kontakt med en coach på projektet KROK:s webbplats.

 

Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med tips på hur ditt företag kan minska sin energianvändning, gå över till mer förnybar energi, sänka energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt. Kontaktuppgifter finns här.

 

Vill du göra affärer med kommuner? Anbudskurs

Upphandlingsdialog Dalarna arrangerar en anbudskurs för leverantörer den 29 september kl. 16:30-20:00 på Galaxen i Borlänge. Kursen är kostnadsfri och vänder sig leverantörer i Dalarna som vill göra affärer med offentlig verksamhet. Anmäl dig här senast 22/9. Läs mer här.

 

Möt morgondagens arbetskraft 29/9

Campusdagen är en möjlighet för dig att stärka ditt varumärke och knyta kontakter med studenter. Den 29 september arrangerar Högskolan Dalarna (i samarbete med Rekryteringslots och Student Dalarna) Campusdagen för studenter och det regionala näringslivet att träffas. Läs mer här.

 

Dalarnas Matmässa 6 okt

Producenter, leverantörer, inköpare och andra verksamma inom livsmedelskedjan från hela Dalarna får chansen att byta erfarenheter och syftet är att stärka regionala samarbeten och främja inköp av lokalt producerad mat till länets kök. Vill du visa upp dina produkter och mingla med framtida kunder? Då kan du anmäla dig som utställare. Läs mer om Dalarnas matmässa här.

 

Nominera dina kandidater till Guldvingen 2022

Nu är det dags att nominera Årets besöksnäringsföretag och Årets arbetsgivare i Dalarna. Priset Guldvingen delas ut till förebilder inom besöksnäringen i Dalarna. Läs mer här.

 

Vill du ha en mentor? Sök till mentorprogrammet

Stämmer det här in på dig: 1. Jag är nyföretagare (haft företaget upp till 3 år). 2. Jag är öppen för att få råd och tips av andra personer. 3. Jag delar gärna med mig till andra. Då kan du vara en av dem 16 företagare som Nyföretagarcentrum söker till mentorprogrammet som startas upp i höst. Mentorprogrammet pågår i 12 månader, du träffar en erfaren mentor 2 tim/månad och är kostnadsfritt. Läs mer här.

 

Se och annonsera lediga lokaler, fastigheter och mark

Letar du efter lokal, fastigheter eller mark för din verksamhet? Eller har du objekt som du vill hyra ut/sälja? Se lediga objekt på annonsportalen Objektvision här nedan. Läs mer om hur du kan annonsera där kostnadsfritt.

Lediga lokaler
Mark till salu
Kommersiella fastigheter till salu
Företag till salu

Boka rådgivning och lotsmöte

Står du inför en företagsetablering, nystart eller expansion i Säters kommun? Behöver du hjälp med olika tillstånd? Kanske har du frågor som rör: plan- och bygglov, mark- och utbyggnadsfrågor, miljöbestämmelser, livsmedel eller andra frågor.

Hör av dig till oss så ser vi till att du får träffa och komma i kontakt med rätt personer vid ett och samma tillfälle, påå ett lotsmöte, utifrån dina frågor. Läs mer och boka här.

Vill du göra affärer med kommuner? Se upphandlingar här

Både små och stora företag kan vara med och konkurrera om affärerna eftersom upphandlingarnas storlek varierar från små enstaka inköp till stora fleråriga avtal. Registrera dig i systemet e-avrop och få meddelanden om upphandlingar inom just ditt område.

Aktuella upphandlingar i regionen
Observera: vid vissa upphandlingar kan anbud lämnas löpande. 
Planerade upphandlingar i regionen

Upphandling - Rådgivning och anbudskurser kostnadsfritt

Upphandlingsdialog Dalarna erbjuder anbudskurser (nästa är 29/9) samt individuell rådgivning utifrån dina behov upp till fem timmar. Exempel på stöd kan vara att:

hitta lämplig upphandling
lära sig mer om e-handelssystem
utforma ett konkret anbud
ta fram policydokument inom miljö och hållbarhet m.m.

Läs mer på Upphandlings dialogs webb

 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Näringslivskontoret arbetar med att skapa bra förutsättningar för näringslivet i Säters kommun, så väl för utveckling av befintliga företag som för nya företag.
 

Besök: Rådhuset, Åsgränd 2
Post: Säters kommun, Box 300, 783 27 Säter

Telefon växel: 0225-55 000
E-post: naring@sater.se

Facebook

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma