Glad sommar, tips till hösten och nytt stipendium som hyllar det ideella engagemanget

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2022:6

Glad sommar

Hej,

En sommarhälsning till er alla engagerade i Enköpings föreningsliv. Vi från upplevelseförvaltningen vill särskilt önska er alla en fin sommar med allt vad det innebär och hoppas att vi får tillfälle att ses igen i höst.

Hösten kan kännas långt borta men några saker vill vi passa på att uppmärksamma redan nu. Höstens första föreningsdialog genomförs 22 september. Inbjudan med program och anmälningslänk kommer i augusti. I augusti öppnas ansökan/nominering för det nya civilsamhällesstipendiumet som ska hylla det ideella engagemanget i Enköping. Och just nu i skrivande stund har du som bidragsberättigad förening flera möjligheter att ansöka om förenignsbidrag inför sensomamrens och höstens aktiviteter.

Vårt arbete med att stötta er i föreningslivet fortsätter hela sommaren. Här hittar ni våra kontaktuppgifter.

Trevlig sommar

Upplevelseförvaltningen genom Marita Ghafouri

Rapport från upplevelseförvaltningen

Upplevelseförvaltningen har flyttat från lokalerna på Vattumannen, Kaptensgatan 23. Förvaltningschef tillsammans med utveckling och stöd har flyttat till Linbanegatan 12. Idrott och fritid tillsammans med bokningsservice har flyttat till Idrottshuset, Torggatan 2A.

Upplevelsenämnden hade sitt senaste sammanträde i juni. Nästa nämndsammanträde blir i september. Här kan du läsa och följa Upplevelsenämnens arbete.

 

Aktuella bidrag att söka

Just nu kan bidragsberättigade föreningar ansöka om föreningsbidrag. Skickar du in ansökan innan 10 juli och ansökan beviljas kan ni få pengarna redan 27 juli. Nästa handläggning är efter sista ansökningsdag, 31 augusti.Då kan bidraget betalas ut 27 september.

Ansök om utvecklingsstöd
Ansök om integrationsbidrag
 

Skänk sommarmaterial

Fritidsbanken behöver kub, krocket, SUP, material för vattenlek allt som har med sommarlek att göra. För vandring saknar vi även tält, vadringsskor, liggunderlag, trangiakök med mera. Lämnas på idrottshuset.

Läs mer om Fritidsbanken
 

Nytt stipendium som hyllar det ideella engagemanget

Civilsamhällesstipendiet ska uppmärksamma och uppmuntra ideellt engagemang och dess bidrag till lokalsamhället utifrån kriterierna; hållbarhet, kreativitet, samverkan, ungdomsinitiativ. Läs kriterierna och förbered din ansökan/nominering. Ansökan är öppen 10 augusti - 20 september.

Läs mer om hur du kan nominera
 

Har ni haft årsmöte?

Bidragsberättigade föreningar ska årligen uppdatera sitt konto på InterbookGO (kommunens digitala plattform) med senaste årsmötesprotokoll och protokoll från konstituerande möte. Ni ska även hålla era kontaktuppgifter uppdaterade så vi kan komma i kontakt med er. Ha för vana att snarast efter era protokoll är klara se till att ni uppdaterar er information.

Uppdatera information på InterbookGO
 

Engagera fler i din förening

Annonsera efter frivilliga eller planera in en kostnadsfri utbildning för att stärka din förenings förutsättningar att ta hand om och inkludera fler i er förening. Kika på Volontärbyåns möjligheter att hjälpa din förening.

Annonsera efter frivilliga på Volontärbyrån
Utbildningar för dig som leder och motiverar ideella
 

Kulturstipendium

Snart är det dags att ansöka om årets kulturstipendium. Det finns ett stipednium för professionella kulturutövare och två stipendium för unga kulturutövare. Läs kriterierna och förbered din ansökan/nominering. Ansökan är öppen 10 augusti - 20 september.

Läs mer om hur du kan söka
 

Kulturveckan för alla

Välkommen att arrangera aktiviteter under Kulturveckan för alla 21-27 november. En vecka fylld av kulturupplevelser för, med och av personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Anmäl er aktivitet senast 19 september.

Läs mer och anmäl er
 

Syns era evenemang?

I Enköping finns ett stort utbud av evenemang. Vad händer i din förening i sommar? Här kan även din förening visa upp sina aktuella evenemang. Titta i kalendern och registrera era evenemang under 2022.

Tipsa om era evenemang
 

Föreningsutmaningen

Med Hitta ut-kartan i handen har du möjlighet att upptäcka Enköping med nya ögon. Även i år kan föreningar delta kostnadsfritt i Friskvårdsutmaningen i jakten på checkpoints. Föreningar kan tävla mot varandra och bästa förening vinner ett pris. Anmäl din förening på enkoping@hittaut.se

Läs mer om Hittaut
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningarna för föreningslivet i Enköping. Här hittar du kontaktuppgifter och vägar in till kommunen så du vet vart du kan vända dig för att komma i kontakt med oss.

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link