Nominera till årets volontär. Föreningsveckan 2020. Utvecklingsstöd och kompensationsbidrag
Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2020:6

Årets frivillig och föreningsveckan 2020

Bild på Kulturhus Joar. Foto av Kari Isberg

Nominera till Årets volontär - senast 15 oktober!

På Frivilligdagen den 5 december korar Volontärbyrån för fjärde året i rad Årets volontär! Nu har du chans att nominera en frivillig som förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året – det väljer du! Läs mer om kriterierna och hur du gör för att hylla det ideella engagmeanget i din förening!

Idag har vi börjat släppa programmet för Föreningsveckan 2020. Föreningsveckan genomförs 16-22 november och är ett samarbete mellan upplevelseförvaltningen och studieförbunden där vi gemensamt vill synliggöra det stöd vi ger till det lokala föreningslivet. De flesta aktiviteter kommer att genomföras digitalt men vi erbjuder även enskilt stöd och om möjligt även vissa coronaanpassade fysiska aktiviteter. Håll ögonen öppna på Föreningsveckan för aktuellt program.

Med önskan om en fin höst tillsammans,

upplevelseförvaltningen

Foto: Stöd döden-kampanjen
 

Utvecklingsstöd 2021

Den 15 oktober öppnar ansökan om stöd för utveckingsprojekt som planeras under 2021. Sista ansökningsdag är 30 november.

Läs mer om kriterierna för vad ett utvecklingsprojekt kan vara. Passa även på att delta i de passen under Förenignsveckan som rör utvecklingsstödet.

Läs kriterierna innan du gör en ansökan
Foto: Stöd döden-kampanjen
 

Stöd till föreningar som drabbats av Coronapandemin

Den 5 maj beslutades om ett kommualt åtgärdspaket till de i civilsamhället som på grund av Coronapandemin drabbats negativt. Upplevelseförvaltningen arbetar i enlighet med det beslutade åtgärdspaketet där bland annat 700 000 kronor har fördelats som kompensationsbidrag till föreningslivet. Mer kompensationsbidrag finns inte att söka.

Som en del i åtgärdspaketet ingår även att erbjuda möjligheter för digitala möten och stöd till föreningslivet. Därför bjuder vi in till en föreningsvecka i november och arbetar med att skapa en digital kunskapsbank där ni föreningar i Enköping kan inspireras och få möjlighet att utveckla er förening.

Läs innehållet i Åtgärdspaketet här
 

RF:s kompensationsstöd för idrottsföreningar

Den 15 oktober öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för kvartal tre.

Ansökan avser verksamhet under kvartal tre, den 1 juli - 30 september. Ansökan gör du i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Ansökan är öppen 15 oktober - 26 oktober klockan 12:00.

Läs mer om stödet på RF:s hemsida
 

Värsta bästa nätet!

Föreläsning med Maria Dufva om att göra unga mer medvetna när de rör sig på nätet och i sociala medier.

MAIA-nätverket bjuder in till föreläsning den 2 november klockan 14.00-16.00 eller 17.30-19.30. Obligatorisk föranmälan senast 28 oktober.

Läs mer och anmäl dig här
 

Hitta fler medlemmar

Under hösten arbetar RF-SISU med att sprida kunskap om föreningslivet och de möjligheter som ges till fysisk aktivitet och språkträning. Detta arbete kommer att pågå under hösten i Romberga och på Lillsidan främst under tisdagkvällar. Vill du veta mer?

Läs mer här
 

Tipsa om nyhetsbrevet

Vet du fler som borde ta del av vårt nyhetsbrev? Se till att nästa nyhetsbrev för föreningslivet hamnar i rätt inkorg.

Anmälan nyhetsbrev
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link