hitta ut, tips och inspiration mer mera information

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2022:5

Aktuella vårnyheter

Nu är våren här på riktigt och de varma sommardagarna börjar närma sig. Ett säkert vårtecken är Hitta ut - när fler och fler är ute och letar kontroller. Mer om detta nedan och hur din förening kan vara med i tävlingen.

I vanlig ordning bjuder detta nyhetsbrev på lite av varje både från kommunen och andra som har intressanta tips till er i föreningslivet. Hitta bidrag, synliggör era aktiviteter och boka in höstens aktiviteter redan nu.

Med önskan om en fantastisk inledning på sommaren,

upplevelseförvaltningen genom Marita Ghafouri, samordnare civila samhället

Upplevelseförvaltningen informerar

I det särskilda utvecklingsarbete som pågår med idrottsföreningarna så har fokusgrupperna med diskussioner om förbättringar och gemensam väg framåt nu avslutats. Nu fortsätter arbetet inom förvaltningen som genomför åtgärdsplanen och bearbetar alla förslag från fokusgrupperna. Nästa återkoppling till föreningslivet sker under dialogmöte i höst. Läs pressmeddelandet här

 

Föreningsutmaningen

Med Hitta ut-kartan i handen har du möjlighet att upptäcka Enköping med nya ögon. Även i år kan föreningar delta kostnadsfritt i Friskvårdsutmaningen i jakten på checkpoints. Föreningar kan på så sätt tävla mot varandra och bästa förening vinner ett pris.Anmäl din förening redan idag på enkoping@hittaut.se

Läs mer om Hittaut
 

Aktuella bidrag

Bidragsberättigade föreningar kan söka Arrangörsstöd och Utvecklingsstöd från upplevelseförvaltningen. Känner du någon kulturutövare med ett spännande projekt så tipsa gärna vidare om vårt Kulturstöd.

Samtliga bidrag ska sökas digitalt i särskilt avsett formulär senast 31 maj 2022.

 

Syns era evenemang?

I Enköping finns ett stort utbud av evenemang. Vad händer i din förening i sommar? Här kan även din förening visa upp sina aktuella evenemang. Titta i kalendern och registrera era evenemang under 2022.

Tipsa om era evenemang
 

Bidrag till idrotten

Vill din idrottsförening rekrytera nya barn och ungdomar? Då kan ni få ekonomiskt stöd från RF-SISU Uppland för att arrangera öppna kostnadsfria aktiviteter på sommarlovet.

Läs mer och sök bidraget
 

Information och dialog

Välkommen på höstens stormöten för hela föreningslivet. Kvällen inleds med samlad information från förvaltningen för att sedan öppna upp för dialog kring specifika frågor i på olika platser beroende på vad som intresserar dig och din förening. Boka in 22 september och 24 november redan nu.

Titta i kalendern
 

Grannskapsinitiativet

Postkodstiftelsen har nyligen lanserat Grannskapsinitiativet, där de stöttar projekt som bidrar till gemenskap, välbefinnande och hälsa i lokalsamhället. Man kan skicka in en ansökan när som helst och besked om stöd ges inom 2-6 veckor.

Läs mer och sök bidrag från Postkodstiftelsen
 

Öppna veckan inställd

Öppna veckan är inställd då det i början av året var ett osäkert läge gällande pandemin. Efter att pandemirestriktionerna släpptes fanns det inte tillräckligt med tid för att göra de nödvändiga förberedelserna som krävs för att arrangera Öppna veckan på ett bra sätt. Planen är att återuppta planeringen inför 2023.

Läs mer om Öppna veckan
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningarna för föreningslivet i Enköping. Här hittar du kontaktuppgifter och vägar in till kommunen så du vet vart du kan vända dig för att komma i kontakt med oss.

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link