trädgårdsdagen, föreningsbidrag, träffar, rapport från upplevelsenämnden med mera tips

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2022:3

Vårnyheter

Foto: bild på vår blommor osm sticker upp ur snön

Årets tredje nyhetsbrev kommer med en förhoppning om att våren snart är här. I detta utskick kan du bland annat läsa mer om hur din förening kan vara en del av Trädgårdsdagen och årets Skräpplockardagar. Vi har även information om olika digitala träffar, aktuella föreningsbidrag och en kort rapport från upplevelsenämndens senaste möte.

Varma hälsningar,

upplevelseförvaltningen genom Marita Ghafouri, samordnare civila samhället

 

Aktuellt från upplevelsenämnden

upplevelsenämndens möte 15 mars togs beslut om att godkänna taxor och avgifter för 2023. Nämnden fick också ta del av resultatet av den utredning av föreningskritik från en grupp idrottsföreningar som konsulten Ulrika Riseby genomfört.

Nu i dagarna presenteras resultatet från utredningen för idrottsrörelsen, upplevelsenämnden och upplevelseförvaltningen. Resultatet visar att det finns ett missnöje gällande förvaltningens arbete. Det handlar främst om tillgänglighet, bemötande och föreningslivets delaktighet när idrottshallar och arenor byggs eller utvecklas.

Det fortsatta arbetet består av två delar. Dels ett internt utvecklingsarbete, dels ett arbete som sker genom fokusgrupper. Fokusgrupperna genomförs 3 kvällar under april och maj och en inbjudan kommer att skickas ut till berörda föreningar. Läs pressmeddelandet här

Bild på ett barn som sitter framför ett tält med marshmallovs på en grillpinne.
 

Sök lovbidrag!

15 mars-30 april har bidragsberättigade föreningar och studieförbund möjlighet att söka lovbidrag för kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet. Den 17 mars genomförs även en digitalt informationsträff med information och möjlighet för er att testa era idéer.

Läs regler för lovbidrag
Foto: bild på person som spelar gitarr
 

Träff om arrangörsstöd

Välkommen på digital informationsträff om arrangörsstöd för bidragsberättigade föreningar som planerar att genomföra ett publikt kulturarrangemang. Torsdag 31 mars klockan 18.00-19.00.

Ansökan är öppen 15 april-31 maj på InterbookGO.

Anmälan träff Arrangörsstöd
Bild på två gråhåriga personer som stickar
 

Bidrag till verksamhet för gruppen 65+

Sveriges föreningar bjuder in till informationsträff med Allmänna Arvsfonden den 24 mars klockan 14.00-16.00. Du som deltar får veta mer om kriterier och hur du kan söka projektmedel för verksamheter som riktar sig till personer som är äldre än 65 år. Sista anmälningsdag 21 mars.

Anmälan träff med Arvsfonden och Sveriges föreningar
Bild på flera personer som promenerar i en park med ett tält.
 

Trädgårdsdagen 2022

Välkommen att ställa ut på Enköpings största årliga evenemang som har lockat upp emot 15 000 besökare tidigare år. Visa upp er förening eller sälj produkter på någon av våra marknader med trädgård-, mat-, hantverk- och hälsorelaterade produkter. Lördagen den 3 september 2022 klockan 10-16.

Läs mer och anmäl er till Trädgårdsdagen
Bild på fem personer utomhus med vatten i bakgrunden
 

Skräpplockardagarna 2022

Nu kan du anmäla din förening till årets största skräpplockaraktivitet! Förra året deltog över 700 000 barn och unga i Håll Sverige Rents skräpplockardagar. I år hoppas vi bli ännu fler!

Läs mer och anmäl din förening
Bild på en ordförandeklubba som ligger på ett bord.
 

Investeringstöd

Föreningar som äger sin egen anläggning eller lokal har möjlighet att söka investeringsstöd för nybyggnad, ombyggnad och standardhöjande reparationer. Sista ansökningsdag är 30 april.

Läs regler för investeringsstöd
Bild på tre personer som står framför en vägg med tavlor och pratar
 

Syns era evenemang?

I Enköping finns ett stort utbud av evenemang. Här kan även din förening visa upp sina aktuella evenemang. Titta i kalendern och registrera era evenemang under 2022.

Registrera era evenemang
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss i upplevelseförvaltningen när det gäller frågor som rör föreningslivet.

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link