Förening i Enköping - vad tycker du? Förbered dig och din förening inför det nya året
Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2020:8

Tack för 2020 och gott nytt år!

Bild på en kaffekopp med människor som pratar i bakgrunden

Gott nytt år!

Snart lämnar vi 2020 bakom oss och kliver in det nya året. Året vi lämnar har varit utmanande. I civilsamhället har det varit många svåra beslut att ta och omställlningar har även behövt göras med kort varsel. Vi har alla behövt ställa om våra verksamheter och anpassa oss till en ny vardag. Men vi gör så gott vi kan och tillsammans.

Några saker som hänt under året är lanseringen av föreningswebben - enkoping.se/forening här samlas information, tips och råd för dig förening i Enköping. Ett helt nytt bidragssystem har implementerats och ni alla i föreningslivet har med stort tålamod hängt med i det arbetet. Vi har ställt om och fortsatt vårt arbete med att stödja er föreningar i digitala kanaler. Genom utvecklingsstödet har flertalet föreningar för första gången haft möjlighet att söka bidrag till utveckling och omställning. I våras när coronapandemin var ett faktum tog vi fram ett åtgärdspaket för er med sju olika åtgärder. När hösten kom genomförde vi med studieförbunden en Föreningsvecka fylld med kunskap och inspiration.

Under 2021 fortsätter vårt arbete med att vilja ge er goda förutsättningar för dialog och samverkan med oss. Nästa år är det friluftslivets år, mer om det kan du läsa nedan. Och har du lite tid över ta dig gärna några minuter och svara på vår föreningsenkät så vi kan lära oss och bli bättre för er. Passa även på att söka eller tipsa om våra idrottsstipendium. Och ni som brukar boka lokaler hos oss, se nyheten vad gäller kort och nycklar från nästa år.

Slutligen vill vi önska er alla en fin jul och nyår med allt vad det innebär och hoppas att vi får tillfälle att ses igen till våren.

Ha det gott,

Upplevelseförvaltningen

Bild på kvinna vid dator som skriver på ett papper
 

Vad tycker du? 

Hur tycker du att dialog och samverkan med upplevelselförvaltningen fungerar? Fyll i vår föreningsenkät så vi kan utvecklas och bli bättre för er!

Senast 17 januari 2021 vill vi ha dina svar.

Läs mer och svara på enkäten
Bild på penslar och målarfärg
 

Nya rutiner

Från och med 2021 kommer det vara Lokalbokningen som ansvarar för kort-och nyckelhanteringen. Utlämning och inlämning av nycklar och passerkort sker i Idrottshuset på tisdagar kl 09-12 och torsdagar kl 14-17.

Läs mer här
 

Friluftslivets år

Enköpings kommun vill tillsammans med föreningar och andra organisationer lyfta friluftslivets år 2021 för Enköpingsborna! Vill ni vara med?

Den 14 januari har vi nästa informationsmöte. Välkommen!

Läs mer här
Bild på flera personer som sitter med en dator
 

Verksamhetsstöd 2021

Snart är det dags att söka verksamhetsstöd 2021. Den 15 januari öppnar ansökan och senast den 1 mars ska den vara inskickad. Det finns några saker du kan gör för att förbereda dig och din förening klicka på länken så får du användbara tips.

Läs mer här
Bild på olika typer av idrottsutrustning
 

Sök idrottsstipendium

Du har väl inte missat att vi för andra året utlyser kommunens idrottsstipendier? Du som ansöker ska vara utövare, ledare, domare eller lag i någon av Enköpings idrottsföreningar.

Ansök senast 15 januari.

Läs mer och ansök
Bild ovanifrån på ett bord händer som pekar på olika anteckningar
 

Utvecklingsstöd 2021

Även under 2021 kommer det vara möjligt att söka utvecklingsstöd för aktiviteter löpande under året. Alla ansökningar som inkommer före den 1:a varje månad handläggas och beslutas om inom en månad. Kontakta oss för att testa dina idéer om du är osäker och glöm inte att läsa kriterierna innan du gör ansökan.

Läs mer här
 

Corona

Håll dig och din förening uppdaterad om vilka åtgärder regeringen tar som berör er som förening när det gäller Corona. Ett tips är att titta in på regeringens hemsida för aktuella uppdateringar.

Läs mer på regeringens webbplats
 

Tipsa om nyhetsbrevet

Vet du fler som borde ta del av vårt nyhetsbrev? Se till att nästa nyhetsbrev för föreningslivet hamnar i rätt inkorg.

Anmälan nyhetsbrev
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link