Inspiration, bidrag och enkäter - var med och påverka förutsättningarna för din förening.
Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2021:7

Inspiration, bidrag och enkäter

Välkommen våren!

Maj månad och många intressanta aktivteter pågång. Enköpings hyresbostäder söker föreningar till höstens öppen aktivitet. Leader Mälardalen vill veta vad du önskar för framtiden.Ok Enen har laddat årets Hitta-ut med en särskild föreningsutmaning och vi på upplevleseförvaltningen bjuder på aktuella bidrag och uppstart av utvärdering av vårt stödsystem för civilsamhället. Så samla ihop dina kloka kollegor i föreningen och fundera på vad som är aktuellt för just er just nu! Mer och fördjupad information finns längre ner i detta nyhetsbrev.

Ta hand om dig och håll avstånd,

upplevelseförvaltningen

*Har du några frågor, funderingar eller tips till oss om smått eller stort så hittar ni oss alltid på föreningswebben elller på mejlen.

 

Föreningsutmaningen

Med Hitta ut-kartan i handen har du möjlighet att upptäcka Enköping med nya ögon. Nytt för i år är att föreningar kan delta kostnadsfritt i Friskvårdsutmaningen i jakten på checkpoints. Föreningar kan på så sätt tävla mot varandra och bästa förening vinner ett pris.Anmäl din förening redan idag på enkoping@hittaut.nu eller delta i digital informationsträff 5 maj.

Läs mer och anmäl dig till träffen
 

Föreningar sökes!

Enköpings Hyresbostäder söker föreningar som vill anordna Öppna aktiviteter under hösten 2021. Aktiviteterna ska rikta sig mot barn och ungdomar mellan 9-15 år och vara kostnadsfria. En ersättning utgår till alla deltagande föreningar.

Läs mer och ansök här
 

Utvärdering föreningsbidrag

Vad tycker din förening om bidragsreglerna? Nu och fram till 20 juni genomför upplevelseförvaltningen en enkät som en del av utvärderingen av gällande bidragsregler. Enkäten vänder sig till föreningar som har erfarenhet av det nya bidragsystemet som infördes 2020.

Läs mer och fyll i enkäten
Bild på olika typer av idrottsutrustning
 

Sommarlovsbidrag

Bidraget ska vara ett stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldersgruppen 6 till 15 år under 2021.För att ge föreningar och studieförbund möjlighet att planera sin verksamhet så öppnar vi nu ansökan om dessa medel med vissa restriktioner. Var med på digital träff 10 maj.

Läs mer om kriterier och villkor för ansökan
 

Påverka framtiden

Leader Mälardalen håller just nu på att ta fram en ny utvecklingsstrategi för den kommande verksamhetsperioden 2023-2027. DU kan vara med och påverka vad Leader Mälardalen ska jobba för i nästa period!

Läs mer om strategiarbetet och svara på enkäten
 

Våga drömma

och tänk fritt! Tillsammans med representanter från Allmänna Arvsfonden, Hörselskadades förening i Enköping och O.G.R. Karate vände och vred vi på olika perspektiv om utveckling, drömmar och balansen mellan kreativitet och det formella. Läs våra tips från inspirationsträffen på länken nedan.

Läs tips för utveckling
 

Engagemang för äldre

Den ofrivilliga ensamheten bland äldre var redan före pandemin en samhällsutmaning, och organisationer och volontärer gjorde viktiga insatser för att bryta ensamheten. På Volontärbyråns webbinar den 19 maj får du ta del av inspirerande exempel på vad som gjorts och hur organisationerna ställt om sin verksamhet under pandemin.

Läs mer och anmäl dig
 

Utvecklingsprojekt

Den 15 april öppnar ansökan för utvecklingsprojekt som planeras att genomföras under juli-december 2021. Senast 31 maj vill vi ha in din ansökan. Du söker stödet via ditt konto på InterbookGO.

Läs mer om kriterierna innan du söker
Bild på flera personer som sitter med en dator
 

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss i upplevelseförvaltningen när det gäller frågor som rör föreningslivet.

Läs mer här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link