Läs allt om hur du laddar våren med inspiration och idéer och hur du förverkligar dem
Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2021:5

Inspiration i vår

Våren är här - hänger du med?

Så här på vårkanten när man i den grå marken anar lite gröna grässtrån och vårblommorna börjar knoppa är det lätt att dras med i tankarna som sköljer över en , tankar om utveckling, förändring och nya ting att glädjas åt. Därför passar det så bra att just nu bjuda på ett nyhetsbrev med inspiration och framtidstro, hoppet om en framtid där vi inte behöver tänka på Corona pandemin och dess restriktioner.

Missa inte inspirationsträffen, gratis utbildning, konsertkarusellen och flera olika bidrag som kan hjälpa er som förening att ta steget in i det okända och prova att vara lite nyfikna, satsa på omställning och innovation - du vet det där lilla fröet som en gång såtts i dina tankar men inte fått gödning för att kunna växa, ta form och fart. Låt oss se vad vi tillsammans kan göra för att utveckla Enköpings föreningsliv.

Ta hand om dig och håll avstånd,

upplevelseförvaltningen

*Har du några frågor, funderingar eller tips till oss om smått eller stort så hittar ni oss alltid på föreningswebben elller på mejlen.

 

Inspirationsträff

Var med på vårens inspirationsträff om innovation och nyskapande. Ta del av föreningars erfarenheter och tips om hur de ställt om och utvecklat sin förening. Få tips på hur du kan finansiera dina idéer!

Läs mer och anmäl dig här
Bild på olika typer av idrottsutrustning
 

Sommarlovsbidrag

Bidraget ska vara ett stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldersgruppen 6 till 15 år under 2021.För att ge föreningar och studieförbund möjlighet att planera sin verksamhet så öppnar vi nu ansökan om dessa medel med vissa restriktioner.

Läs mer om kriterier och villkor för ansökan
 

Utvecklingsprojekt

Den 15 april öppnar ansökan för utvecklingsprojekt som planeras att genomföras under juli-december 2021. Senast 31 maj vill vi ha in din ansökan. Du söker stödet via ditt konto på InterbookGO.

Läs mer om kriterierna innan du söker
Bild på olika typer av idrottsutrustning
 

Konsertkarusellen

Oavsett var du bor ska du ha möjlighet att lyssna på levande musik av hög kvalitet. Nu drar vi igång nästa spelperiod med Konsertkarusellen och söker föreningar som vill vara med och arrangera konserterna. Hör av dig snarast om din förening är intresserad av att arrangera en konsert eller vill veta mer.

Läs mer och kontakta oss
 

Kulturstöd

Under perioden 15 april-31 maj kan du som kulturutövare men inte förening söka Enköpings kommuns kulturstöd. Stödet är ett bidrag för utveckling och nytänkande och kan stödja projekt under hösten 2021.

Läs mer och gör din ansökan direkt på webbplatsen
 

Lotteritillstånd

Funderar er förening på att anordna ett lotteri? Ideella föreningar eller registrerade trossamfund som är öppna för allmänheten får efter registrering anordna lotterier. Innan registrering ska föreningen ha utsett en lotteriföreståndare som behöver godkännas av kommunen. Kommunen utser i sin tur en kontrollant.

Läs mer om lotteritillstånd
 

Behålla frivilliga

Just nu är det många som funderar på vad som kommer hända med engagemanget efter corona.Under Volontärbyråns webbkurs får du verktyg för hur du och din organisation kan arbeta strategiskt med att hålla engagemanget vid liv. Delta 21 maj klockan 9.30-16.00. Det är gratis.

Läs mer och anmäl dig
Bild på flera personer som sitter med en dator
 

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss i upplevelseförvaltningen när det gäller frågor som rör föreningslivet.

Läs mer här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link