Världsmästare i ideellt engagemang, nytt lovbidrag, nominera till nationell utmärkelse, föreningsdialog på frivilligdagen, utbildningar och tips för rekrytering

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2023:7

Ideellt engagemang i världsklass

Hej på dig världsmästare i ideellt engagemang.

Den här veckan har jag haft förmånen att få träffa ett 10-tal ideellt engagerade eldsjälar. Personer som utifrån sin egen vilja och drivkraft valt att engagera sig i någon av Enköpings fantastiska föreningar. Jag slås åter igen av hur den där enskilda individens motivation och drivkraft kan skapa ett engagemang som drar med sig andra. Den där nystartade idrottsföreningen där engagemanget för sporten är roten till engagemanget, att inkludera fler i kärleken för sporten. Men även hembygdsföreningen som med sitt mångåriga bidrag till lokalsamhället ger möjlighet för fler att ta del av kulturarvet och få utlopp för sitt engagemang. Ni är riktiga världsmästare på ideeltt engageman!

Detta nyhetsbrev bjuder in till att nominera just er eldsjäl till den nationella utmärkelsen Årets volontär. Flera tips om utbildning och bidrag som kan hjälpa din förening att rekrytera nytt och ta hand om det ideella engagemanget i din förening. Jag vill även uppmuntra till att fira internationella frivilligdagen den 5 december med oss då vi även delar ut årets civilsamhällesstipendium.

En glädjande nyhet är att vi från nästa år permanentar Lovbidraget där ni som förening kan söka föreningsbidrag för att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter för barn och unga. Mer om förutsättningar och ansöknignsperiod finns redan idag på enkoping.se/foreningsbidrag

Ha det gott,

Upplevelseförvaltningen genom Marita Ghafouri

Rapport från Upplevelsenämnden

Under upplevelsenämndens sammanträde den 17 oktober togs beslut om bland annat; Remiss Landsbygdsprogram, Motion hyresfri lokal RSMH Liljan, Bidragsregler för kostnadsfria lovaktiviteter, Krisberedskapsplan 2022-2026.

Vill du hålla dig uppdaterad om vilka beslut våra politiker tar så hittar du aktuella kallelser och protokoll samt kontaktuppgifter på denna sida.

 

Nominera en stjärna i din förening

Nominera en frivillig i din organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året. Nominera till Årets volontär senast den 22 oktober.

Nominera till årets volontär
 

Föreningsdialog 5 december

På temat Hållbart deellt engagemang i världsklass bjuder upplevelseförvaltningen in till föreningsdialog på internationella frivilligdagen. Ta del av information och kom och prata om det som är viktigt för din förening.

Mer information och anmälan till Föreningsdialog
 

Vad tycker din förening?

Fram till 1 december pågår den årliga enkätundersökningen där vi i upplevelseförvaltningen vill veta mer om din förenings behov och upplevelser. Enkäten har skickats ut till de mejladresser som finns registrerade på ordförande och kontakt till föreningen i kommunens föreningsregister. Har din förening inte fått enkäten hör av dig.

Kontakta upplevelseförvaltningen
 

Obligatorisk information till dig som vill söka föreningsbidrag 2024

Samtliga föreningar som vill ansöka om något av upplevelseförvaltningens föreningsbidrag 2024 måste ta del av obligatorisk information kring de villkor och kriterier som gäller. Vi erbjuder flera informationstillfällen fysiskt och digitalt.

Läs mer och anmäl dig till träff 24 oktober
Läs mer och anmäl dig till träff 7 november
 

Sök utvecklingsstöd!

Vilken utveckling planerar ni i er förening 2024? Ska ni lära er något nytt? Testa nya aktiviteter? Sök utvecklingsstöd för det ni vill göra som bidrar till utveckling av din förenings verksamhet. Senast 30 november kan din förening skicka in en ansökan via sitt konto på InterbookGO.

Läs mer och sök utvecklingsstöd
 

Sök arrangörsstöd!

Vill din förening arrangera en kulturupplevelse i form av teater, musik, dans, litteratur, konst eller liknande? Senast 30 november kan din förening ansöka om stöd för de publika kulturarrangemang som din förening söker medfinansiering för. Ska ni anlita en professionell kulturutövare är det här bidraget för er.

Läs mer och sök arrangörsstöd
Foto: Unspalsh
 

Hitta fler frivilliga till din förening

För er som vill lära er mer om Volontärbyråns webbförmedling.

Dagligen besöks Volontärbyråbs sajt av hundratals människor som alla vill börja engagera sig.Genom sajten kan ni kostnadsfritt annonsera och söka efter fler volontärer till er verksamhet. På detta 30-minuters lunchseminarium går Volontärbyrån igenom hur du använder förmedlingen och ger er sina bästa tips.Du kommer även få möjlighet att ställa frågor.

Arrangeras digitalt av Volonärbyrån den 1 novmeber klockan 12.00-12.30

Läs mer och anmäl dig till Hitta fler frivilliga
Foto: Unsplash
 

Rekrytera ideella

För föreningar som vill få fler att vilja engagera sig i föreningen.

Lär dig mer om vikten av att tydliggöra varför, och hur ni vill att människor ska engagera sig utifrån föreningens behov. Hur kan ni formulera er för att nå ut till nya personer och inspirera dem till engagemang. Vilka sätt och platser är mest lämpliga att använda för nå ut med er rekrytering?

Arrangeras digitalt av Volontärbyrån den 16 november klockan 9.00-12.00

Läs mer och anmäl dig Rekrytera Ideella
 
Besök Föreningskalendern
Ha koll på Föreningsbidrag
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningarna för föreningslivet i Enköping. Här hittar du kontaktuppgifter och vägar in till kommunen så du vet vart du kan vända dig för att komma i kontakt med oss.

Kontakta oss här

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link