nytt föreningsbidrag, lovbidrag, majblomman, evenemang och andra tips!

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2022:2

Aktuell information

Året startade i full fart och redan i nästa vecka är det sportlov. Med borttagna restriktioner på grund av Corona pandemin så är det extra mycket aktivitet i planeringen framöver. Exempelvis kan du hitta aktuella lovaktivteter på kommunens webbsida. Fritidsbanken har även extra öppet så passa på att kika förbi där och låna den utrustning du behöver.

Utöver sportlovet så har upplevelsenämnden haft sitt första möte för året den 15 februari. Där presenterades årets idrottsstipendiater och beslut togs även om att införa en ny stödform för föreningar som heter investeringsstöd.

– Vi i upplevelsenämnden har sett att det finns ett återkommande behov bland föreningar, som äger sin fastighet eller anläggning, att kunna investera för att utveckla och underhålla. Genom den nya bidragsformen öppnar vi upp den möjligheten, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson.

I upplevelseförvaltningen pågår just nu mycket föreningsstöd i samband med ansökningar om integrationsbidrag och verksamhetsstöd som båda har sista ansökningsdag 1 mars. Förberedelse pågår även inför kommande utlysningar förenignsbidrag och kommande informaitonsträffar och dialoger med föreningslivet.

Även om sommaren känns långt bort har vi i detta utskick även tips om ett lovbidrag föreningar och studieförbund kan söka för sommarens aktivitet.

Har du tips på vad vi borde ha med i detta nyhetsbrev - hör av er till forening@enkoping.se med era tips, nästa utskick kommer i mitten på mars.

Ha det gott,

upplevelseförvaltningen genom Marita Ghafouri, samordnare civila samhället

Bild på en ordförandeklubba som ligger på ett bord.
 

Nytt investeringstöd

Föreningar som äger sin egen anläggning eller lokal har möjlighet att söka investeringsstöd för nybyggnad, ombyggnad och standardhöjande reparationer. Intresserade föreningar är välkomna till informationsträff den 3 mars.

Läs regler för investeringsstöd
Foto: Karolina Ivarsson. Syntolkning: Bild på en gupp personer som lyfter armarna i luften i en segergest.
 

Årets idrottsstipendium går till....

Wallby Dragkamps damlag får årets elitidrottsstipendium. Linn Eriksson Sundling från Enköpings Tennisklubb och Ramze Draw från Enköpings Brottarklubb är årets ungdomstipendiater.

Läs juryns motiveringen
Bild på ett barn som sitter framför ett tält med marshmallovs på en grillpinne.
 

Fritidsbanken öppet på sportlovet!

Fritidsbanken lånar ut sport- och friluftsutrustning till barn och vuxna. Här hittar du skridskor, skidor/snowboard, pulkor, snowracer, snowkick mm. Låna skridskor till allmänhetens åkning i ishallarna under lovet.

Se öppettider och vad som finns tillgängligt att låna
Bild på ett barn som sitter framför ett tält med marshmallovs på en grillpinne.
 

Sök lovbidrag!

Från 15 mars-30 april har bidragsberättigade föreningar och studieförbund möjlighet att söka lovbidrag för kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet. Den 17 mars genomförs en digitalt informationsträff med information och möjlighet för er att testa era idéer.

Läs mer och anmäl dig till träff
Bild på flera personer som sitter ute och pratar
 

Syns era evenemang?

I Enköping finns ett stort utbud av evenemang. Här kan även din förening visa upp sina aktuella evenemang. Titta i kalendern och registrera era evenemang under 2022.

Registrera era evenemang
Bild på flera personer som sitter ute och pratar
 

Sälj majblommor!

Bekämpa barnfattigdomen i Enköping och Sverige samtidigt som du tjänar pengar till din förening. Var med och sälj majblommor i vår. Läs mer på Majblommans hemsida och anmäl din förening.

Läs mer och anmäl din förening
Bild på en person som ligger i grästet och läser en bok.
 

Bidrag för klimatet

Sverige har som mål att bli världens första fossilfria välfärdsland. För att lyckas krävs kollektiva åtgärder utan motstycke, där ideella föreningar och andra delar av civilsamhället kan spela en avgörande roll. I en ny satsning från Vinnova kan initiativ ledda av civilsamhället få stöd för att bidra till klimatomställningen.

Läs om Vinnovas bidrag
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss i upplevelseförvaltningen när det gäller frågor som rör föreningslivet.

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link