Föreningsveckan, kulturstipendium, fritidsbanken, bidrag till bygdegårdar och mer i höstens första nyhetsbrev

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2021:9

Höstnytt

Bild på höstlöv

Höstens aktiviteter i Enköping

Nu har vi klivit in i september och många av er föreningar har kickat igång med höstens alla aktivteter. Här på upplevelseförvaltningen har vi också en händelserik höst framför oss och vill särskilt uppmärksamma er på Föreningsveckan 2021 som i år har flera programpunkter som vi hoppas kan locka dig och din förening.

För er föreningar som upplever att ni tappat medlemmar och engagerade nu under pandemin så vill vi särskilt tipsa om ABF´s programpunkt "Engagera och rekrytera" eller Volontärbyåns pass om att "engagera ideella i föreningen". För er som funderar på att arrangera publika kulturarrangemang så är det hetaste tipset passet om "Arrangera kultur".

Utöver Föreningsveckan så efterlyser Fritidsbanken utrustning inför uppstarten i Idrottshuset. Det är även dags att söka årets kulturstipendium och ett hett tips om bidrag för bygdegårdar. mucf söker också information om hur ni har påverkats av pandemin.

Hoppas vi ses och hörs i höst och glöm inte att ta hand om dig och håll avstånd,

upplevelseförvaltningen

*Har du några frågor, funderingar eller tips till oss om smått eller stort så hittar ni oss alltid på föreningswebben eller på mejlen.

BIld på två personer som står vända mot en vägg med papperslappar
 

Föreningsveckan 2021

Föreningsveckan genomförs 11-17 oktober med ett brett program med något för hela Enköpings föreningsliv. Några höjdpunkter;

- Barns delaktighet och inflytande med UNICEF Sverige

- Arrangera kultur med Ina Molin och Studieförbundet Vuxenskolan

- En tryggare idrottsmiljö för alla med RF-SISU Uppland

Läs mer om Föreningsveckans program
Bild på konstnärsmaterial i olika burkar.
 

Sök kulturstipendium

Nu är ansökan för årets kulturstipendium öppen. Vi söker dig som är kulturutövare i Enköpings kommun. Vi vill stödja och uppmuntra insatser inom olika områden så som litteratur, musik, film, bildkonst, teater, dans, folkbildning eller konsthantverk.

Läs mer och ansök om kulturstipendium
Bild på en person som spelar gitarr
 

Återstart Bygdegård

Nu finns bidrag som ska generera lokala arrangemang och användas för gage till yrkesverksamma kulturutövare. Med ett perspektiv för hållbarhet och där medlen hellre går till gager istället för resor/logi är målet också närproducerad kultur – det vill säga kulturutövaren kommer helst från samma region som bygdegårdsföreningen.

Läs mer och sök bidrag hos Bygdegårdarnas riksförbund
Bild på olika sport och friluftsutrustning
 

Fritidsbanken söker utrustning

Har du eller medlemmar i din förening sport- eller friluftsmaterial som inte används? Fritidsbanken tar gärna emot all utrustning för att låna ut den gratis till andra personer. Insamlingskärl står utplacerade utanför den gamla receptionen vid idrottshuset. Fritidsbanken på idrottshuset öppnar senare i höst.

Här hittar du idrottshusets öppettider
Bild på en ritad glödlampa som står i en utsträkt hand.
 

Mer pengar till projekt

10 miljoner kronor ska delas ut från Leader Mälardalen till lokala projekt under 2021 och 2022. Ansök om pengar och gör din idé till verklighet. Föreningslivet har här möjligheten att utveckla sin verksamhet och sitt närområdet med fokus på kransort och landsbygdsutveckling.

Läs mer om projektstödet på webbsidan
Bild på dator med en person som sitter i möte.
 

Digitalt i pandemin

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) undersöker erfarenheter av digitaliseringen som skett under pandemin. I studien är de särskilt intresserade av att veta mer om pandemins konsekvenser för både er som organisationer och för era medlemmar och målgrupper.

Läs mer om hur din förening kan bidra till ökad kunskap
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss i upplevelseförvaltningen när det gäller frågor som rör föreningslivet.

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link