Sommar, dialoger, utvärdering och Föreningsveckan 2021

Förening i Enköping - föreningslivets nyhetsbrev 2021:8

Glad sommar

Bild på en hand med penna och papper, tofflor och solhattar

Värmen är här!

Sommaren har landat och oavsett hur just dina planer ser ut så önskar vi just dig en fantastisk sommar. Vi har under våren fortsatt med våra dialoger med föreningslivet och den största delen av stödet till civilsamhället har betalats ut. Vi har även genom särskidla statliga medel haft möjlighet att stödja er föreningar att gneomföra smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga, vvilket vi är väldigt glada för.

Vi har även startat utvärderingen av stödsystemet där vi just nu vill rikta ett särskilt tack till alla er 49 föreningar som svarat på enkäten om bidragsreglerna. Och ni andra som inte hunnit svara ännu så finns tid kvar att vara med och påverka. Vill din förening boka in en tid för dialog med oss är ni varmt välkomna att höra av er, men passa på att göra det snart då vi börjar närma oss semestertider.

Med en önskan om en fantastisk sommar och hoppas vi ses i höst! Ta hand om dig och håll avstånd,

Marita, Klara, Sofia, och Ann

*Har du några frågor, funderingar eller tips till oss om smått eller stort så hittar ni oss alltid på föreningswebben elller på mejlen.

Illustration på tummar som visar upp, åt sidan och ner.
 

Vad tycker din förening om bidragsreglerna?

Missa inte att svara på enkäten senast 20 juni. Vi saknar fortfarande flera svar. Enkäten vänder sig till dig som har erfarenhet av det bidragsystemet som infördes 2020. Vill du hellre prata med oss digitalt, i telefon eller ha hjälp med att fylla i enkäten? Kontakta oss på forening@enkoping.se.

Läs mer och fyll i enkäten
BIld på två föreläsare och ryggen på en publik, i fokus är en uppsträckt hand.
 

Föreningsveckan 2021

Programmet för veckan börjar mer och mer ta form och efter sommaren kommer vi att presentera programmet i sin helhet. Vad sägs om punkter som barns delaktighet, landsbygdsutveckling, folkbildning och hållbarhet? Och vad händer med kommunens föreningsbidrag 2022? Boka in 11-17 oktober i din kalender redan idag.

Läs mer om Föreningsveckan på föreningswebben
Bild på två händer som skriver framför en dator
 

Har ni haft årsmöte?

Är föreningen bidragsberättigad så måste ni uppdatera era uppgifter på InterbookGO. Om ni inte håller era uppgifter uppdaterade så kan ni inte söka föreningsbidrag och riskerar att missa aktuell information från kommunen som berör din förening.

Läs mer om kraven på bidragsberättigade föreningar
Bild på en vuxen och ett barn som har mantel och superhjälte glasögon.
 

Ungdomsstipendier

Sparbanken i Enköping erbjuder årligen ett antal ungdomsstipendier. Nominera din superhjälte senast 30 juni. Ta chansen och nominera den eller de som står för alla de där sakerna just du tycker är viktiga.

Läs mer och nominera sin superhjälte här
Bild på två äldre herrar som sitter och stickar.
 

Äldre ny målgrupp för Arvsfonden

Riksdagens beslut om att också äldreprojekt ska kunna beviljas stöd från Allmänna Arvsfonden var enhälligt. Med äldre personer avses i det här sammanhanget personer 65 år och äldre. Från och med den 1 juli gäller den nya arvsfondslagen.

Läs mer på Arvsfondens webbplats
Bild på en person som sitter framför en dator och har hörlurar på sig.
 

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss i upplevelseförvaltningen när det gäller frågor som rör föreningslivet.

Kontakta oss här
 

Nyhetsbrevet för föreningslivet i Enköpings kommun håller dig uppdaterad om vad som händer. Vi informerar om sådant som vi tror har ett värde för dig som förening. Nyhetsbrevet ges ut av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Tipsa oss gärna om nyheter eller andra aktiviteter som vi kan dela med oss av i nästa nyhetsbrev.

Kontakt

E-post: forening@enkoping.se
 

Tipsa om vårt nyhetsbrev!
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
Följ Enköpings kommun på sociala medier!
Facebook Instagram

Klicka här för att visa nyhetsbrevet i webbläsaren.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link