Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

 
Facebook
LIFE SURE - Sediment Uptake and Remediation on Ecological basis
Prenumerera
 
Webbplats
 
Tipsa en vän

Kort fakta om LIFE SURE

LIFE SURE har producerat en film som beskriver projektet i korthet. Titta gärna på filmen på vår Youtube-kanal. Där kommer vi uppdatera med fler filmer kontinuerligt allt eftersom projektet gör framsteg.

Kolla in vår Youtube-kanal här

 

Cirkulär ekonomi

Ett av huvudmålen med LIFE SURE är att arbeta med cirkulär ekonomi på ett sätt så att muddringsmassorna kan ses som en resurs istället för avfall som transporteras till en slutdestination.

LIFE SURE arbetar med att identifiera potentiella slutanvändare som kan använda muddringsmassorna från Malmfjärden som råmaterial och resurser i deras olika processer.

Läs mer på vår engelska webbplats

 

Studiebesök

I april 2020 tog Life SURE emot studiebesök från vattenenheten vid Länsstyrelsen Kalmar län.

Gruppen togs emot utanför LIFE SUREs landbaserade site på Lindö, där avvattning och vattenrening sker. I fjärran kunde de se muddringsroboten, Mudster, som långsamt och skonsamt muddrar upp sediment från Malmfjärden.

I framtiden hoppas vi kunna ta emot fler studiebesök till LIFE SURE. Nu får ni hålla till god med vår film. Här förklaras första steget i processen på land

 

Halvtidsseminarium

Den 27 maj presenterade projektets filosofie doktor Laura Ferrans sitt halvtidsseminarium. Under seminariumet presenterades de första reultaten från LIFE SURE som hon har observerat under hennes första år av studier. Titta gärna på seminariet här (på engelska)

 

Vi älskar samarbete!

Vi vill gärna dela med oss av det vi lär oss under resans gång och vi tar gärna emot input från andra. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller är nyfiken på vårt projekt!

Under 2020 kommer ett antal studiebesök att hållas och inbjudan skickas till dig som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Är ni en större grupp som vill besöka anläggningen i Kalmar är ni välkomna att kontakta vår projektledare Renate Foks: renate.foks@kalmar.se.

Kontakta LIFE SURE

 

Projektet LIFE SURE finansieras med hjälp av EU:s LIFE-program
samt Havs- och vattenmyndigheten.

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration

Do not click this link