Nyhetsbrev januari 2020

Öppna i webbläsare
 
Avregistrera
 

Sportlovsprogram 2020

Nu är den snart här, den efterlängtade ledigheten.

Vi på kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med föreningslivet bjuder in till massor av härliga aktiviteter, både inomhus och utomhus. I år kan du bland annat gå till Kalmar slott och se en musikalisk historieshow om Vasa – Kungen av Sverige, besöka konstmuseet och delta i "Konstlabbet Landskapar" med målning och tryckeri i stort och smått, eller varför inte prova på Brasiliansk jiu-jitsu med Apex Kalmar, eller dansa in sportlovet med Happy Dance? Årets program är laddat med roliga aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar. Vi önskar er ett skönt och härligt sportlov, vad ni än väljer att hitta på!

Du hittar programmet via länken nedan eller direkt i Kalmar-appen. Sportlovet 2020 pågår mellan den 15-23 februari.

Här hittar du sportlovsprogrammet 2020

 
 

Allmänhetens löpning

Nu startar vi upp allmänhetens löpning i friidrottshallen i KIFAB Arena.
Se här för aktuella tider.

Läs mer här då tiderna uppdateras kontinueligt.

Använd kod 2020 följt av ”OK” för att komma in.

 

Kulturfrukostar under våren på Kalmar Teater

Välkommen på kulturfrukost! Här får du koll på kulturlivet i Kalmar kommun. Vid tre tillfällen under våren är du välkommen på information om kulturläget, mingel och frukost på Kalmar teater. Frukosten vänder sig till kulturföreningar och kulturaktörer i Kalmar kommun.

Teatercaféet på Kalmar Teater, kl 7:30 - 8:45 den 11 februari, 10 mars och 7 april.

Program 11 februari:

Peter Danielsson, Kalmar läns hembygdsförbund berättar om sitt nya uppdrag som hembygdskonsulent.
Thomas Davidsson, näringslivschef Kalmar kommun berättar om vad som händer i Universitetsstaden Kalmar och hur man arrangerar ett Kalmarmöte.


Vi bjuder på frukost. Begränsat antal platser, först till kvarn.Vid förhinder avboka i god tid.
Anmäl dig före 5 februari till: Kristina Jeppsson

 

Utställning som visar ny konst i Kalmar kommun

Mellan den 24 januari och 23 februari visas konstinköp som gjordes 2019 i utställningslokalen KIKAIN i Dryadparken.

I Kalmar kommuns konstsamling ingår 4 000 konstverk. Det är en varierad och omfattande samling som under 2019 utökades med 19 nya konstverk. Det första konstverket köptes in i början av 1950-talet. Samlingen finns dokumenterad och registrerad i ett särskilt konstregister.

- Syftet med kommunens konstinköp är att berika den offentliga miljön för dem som vistas, besöker och arbetar i kommunens verksamheter samt att stödja det lokala konstlivet. Konsten skapar glädje, trivsel och attraktion i de offentliga rum som vi vistas i, säger Katarina Johansson Storm, konstansvarig.

I årets utställning finns 15 konstnärer representerade. Efter utställningen kommer konstverken att placeras ut inom kommunen.

Här kan du läsa mer om konsten.

 
 

Fritidsbanken

Nu är hyllorna påfyllda, välkomna in och låna skridskor, skidor och pulkor och annat skoj.

Fritidsbanken finns på Verkstadsgatan 3.

Här finns mer information om öppettider

.

 

Smedjans kultur- och fritidsfilial

Smedjan är en kultur- och fritidsfilial där kulturskolan, biblioteket och fritidsgården är samlat under samma tak tillsammans med ett café där det erbjuds ett sortiment av köpt och hembakad fika till bra priser.

Verksamheten vänder sig till alla boende i Smedby. Kulturskolan har lagt delar av sin instrumentundervisning, nycirkus och dans på Smedjan. Smedby fritidsgård och biblioteksfilialen har flyttat sin verksamhet från Barkestorpsskolan till Smedjan i nyrenoverade och fina lokaler.

Här kan du läsa mer om Smedjan

 

Kulturskolans föreställning 

Den 19 januari stod 120 av kulturskolans 160 danselever på Kalmarsalens scen. Föreställningen hade temat ”drömmar” och var skapad av danslärarna Marie Thunborg och Lovisa Albo. På scen sågs även danslärare från Kalmar län med omnejd i samarbete med koreografen Camilla Ekelöf. Lärarföreställningen turnerar sedan runt till fyra platser och visas i samband med elevers föreställningar.

 
 
Kalmar kommuns hemsida

Kultur- och fritidsförvaltningen, Kalmar kommun
0480-45 00 00, kultur-fritid@kalmar.se