Nyhetsbrev april
Öppna i webbläsare
 
Avregistrera

Mer friluftsliv, för fler människor, året om!

 
- Vi vill att fler ska upptäcka möjligheterna att komma ut och njuta av vårt fantastiska natur- och kulturlandskap, säger Eva-Lena Larsdotter, friluftutvecklare.


I Kalmar kommun finns både kust och skärgård, öppet odlings-, ek- och herrgårdslandskap och skogsbygd. Dessa värden, utvecklingspotential och tips på utflyktsmål lyfts fram i det nya friluftsprogrammet för Kalmar kommun. Regeringen har beslutat att Sverige ska satsa på friluftsliv eftersom det ger oss hälsa, naturförståelse och bidrar till regional utveckling.

- Kommunen kan underlätta, stödja och lyfta fram människors möjligheter att vistas i naturen, bland annat genom förbättrad information, tillgänglighet och att utveckla nya områden för friluftsliv. Vårt varierade landskap kan presenteras som inspirerande miljöer för fysisk aktivitet, naturupplevelser och andrum, berättar Eva-Lena.

I friluftsprogrammet finns beskrivning av potential för friluftsliv inom Kalmar kommuns bygder, med attraktiva områden som utflyktsmål eller för särskilda friluftsaktiviteter. Programmet beskriver kommunens mål och ambitioner för friluftslivet och kommer att ligga till grund för planering och utveckling.

Här kan du läsa hela programmet:

kalmar.se/uppleva-och-gora/natur-friluftsliv-och-parker/friluftsprogram.html

 

Fullt Ös inställt


På grund av rådande situation ställs Fullt Ös in i linje med riktlinjerna från Folkhälsomymndigheten.

Vi försöker hålla igång så många evenemang vi kan enligt riktlinjerna, kontakta arrangörerna om ni har frågor kring planerade arrangemang framöver.

 

Vårpremiär på Krusenstiernska gården!


Fredag den 1 maj klockan 11.00-16.00 är det vårpremiär.

Sedan 2019 ansvarar Kalmar kommun för utvecklingen av Krusenstiernska gården. Nytt för 2020 är att verksamhetsansvaret ligger på Kultur- och fritidsförvaltningen. Nu är det dags att slå upp portarna för årets säsong! Vårt café är fullt av nybakat, vi har guidningar och en liten butik. Dessutom finns gammaldags lekredskap på plats. 10 000 m3 trädgård att sprida ut sig i.

Nu i maj blommar äppelträd och körsbärsträd och det spirar i alla rabatter. Vi har Corona-anpassat verksamheten efter bästa förmåga enligt Folkmyndighetens rutiner och hoppas kunna ge dig en möjlighet att uppleva en fantastisk miljö utomhus. Mindre personalgrupper inom kommunen och föreningar har möjlighet att boka paket med guidning och fika.

Öppet dagligen under maj månad. Ingen entré utan detta är kalmarbornas trädgård.

Läs mer på krusenstiernskagarden.se

 
Kalmar.se

Kultur- och fritidsförvaltningen, Kalmar kommun
0480-45 00 00, kultur-fritid@kalmar.se

Do not click this link