Nyhetsbrev februari 2020

Webversion
 
Prenumerera
 
Tipsa en vän

Kalmar Stadsbibilioteks vårprogram

Under mars har Kalmar stadsbibliotek många intressanta evenemang, några av dem är:

Författaren Anna Karin Palm kommer till huvudbiblioteket onsdag 4 mars kl. 18:00. Nu är hon aktuell med Jag vill sätta världen i rörelse, en rik biografi över en av våra allra största författare, Selma Lagerlöf.
Måndag den 9 mars kl. 18:00-19:30 är det Harry Potter-kväll på huvudbiblioteket. De bjuder på en magisk kväll med lekar, tävlingar, diskussioner och allmänt nördmys.
Måndag den 16 mars kl. 18:00 håller Peter Streijffert föreläsning om att odla perenna grönsaker och ätbara blommor.
Författaren och journalisten Marit Kapla kommer till huvudbiblioteket onsdag 25 mars kl. 18:00. Marit är aktuell med boken Osebol, som vann Augustpriset 2019 i kategorin Årets skönlitterära bok.

 

Under mars erbjuder de sagostunder på svenska, engelska, arabiska och persiska och på hemsidan kan ni läsa mer om bibliotekens alla evenemang.

Läs mer om programmet här

 
 

Välkommen på kulturfrukost

Tisdag den 10 mars kl 7:30-8:45 är det dags för nästa kulturfrukost på Kalmar teater. Program:

Kristina Flygare, Dansutvecklare berättar om sitt uppdrag att utveckla dansen i Region Kalmar.
Harald Erici, Kultur- och fritid berättar om Kalmar Stadsfest och hur din förening kan delta.

 

Anmäl dig senast 5 mars till:

kristina.jeppsson@kalmar.se

 

Promenadslingor

Det finns många promenadslingor i Kalmar kommun som är trevliga att gå i och även intressanta ur ett historiskt perspektiv. Kolla in länkarna här nedan hur du hittar våra intressanta promenadslingor.

Läs mer om promenadslingor här

 
 

Nominera till 2020 års kultur- och idrottspris senast 1 april.

Kalmar kommuns kulturpris och idrottspris är avsett att som belöning tilldelas person eller förening som har utfört en värdefull gärning inom kulturområdet och inom idrottsverksamhet.

Nominering till Kulturpris skickas in till kommunen senast den 1 april. Juryn består av kultur- och fritidsnämndens presidium, förvaltningschefen på kultur- och fritidsförvaltningen, och en person med god kännedom om Kalmars kulturliv.
Nominering till idrottspris skickas in till kommunen senast den 1 april. Juryn består av kultur- och fritidsnämndens presidium, förvaltningschefen på kultur- och fritidsförvaltningen, och en person med god kännedom om Kalmars idrottsliv.


Priserna utdelas årligen till en person eller en förening som nomineras till vardera pris och är bosatt i Kalmar kommun eller vars kulturella verksamhet har samhörighet med kommunen. Förening som har blivit nominerad skall ha sin hemvist i kommunen och vara verksam där.

Läs mer här

 
Kalmar.se

Kultur- och fritidsförvaltningen, Kalmar kommun
0480-45 00 00, kultur-fritid@kalmar.se

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link