Nyhetsbrev från Kommunledningskontoret
Webbversion
Webbplats
Tipsa en vän
Prenumerera
 

Ta chansen och hjälp oss att skapa ett tryggare Kalmar!

Är du verksam inom näringslivet? Då vill vi påminna dig om att du fortfarande har chansen att hjälpa oss att kartlägga brottsligheten och otryggheten i näriingslivet. För en tid sedan fick du nämligen ett brev där vi bad om din hjälp med att svara på några frågor som handlar om erfarenheter av brott och otrygghet för det företag du representerar.

Har du glömt svara? Ingen fara! Vi vet att det är lätt att glömma bort – men din medverkan är viktig, för oss alla. Resultatet kommer nämligen ligga till grund för planering och samordning av lämpliga insatser, och för att resultatet ska bli tillförlitligt är det viktigt att så många som möjligt svarar. Även om du inte har erfarenhet av brott och otrygghet i ditt företag så vill vi att du svarar på enkäten för att vi ska få en så rättvis bild som möjligt.

Vi behöver ditt svar senast den 6 februari - läs mer på vår hemsida

 


Bilden är från European Viable Cities Day den 8 december 2021, då kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) signerade avsiktsförklaringen för Klimatkontrakt 2030.

Kalmar går före i klimatomställningen

Kalmar är nu med i det strategiska innovasionsprogrammet Viable Cities och satsningen Klimatneutrala städer 2030. Viable Cities mission är; Klimatneutrala städer 2030 - med ett gott liv för alla inom planetens gränser.

Tillsammans med de 23 mest klimatambitiösa kommunerna i Sverige tar vi krafttag för att snabba på klimatomställningen och visa att det går att bli klimatneutrala till 2030. Klimatkontraktet 2030 tydliggör vägen framåt. Under arbetetets gång kommer vi därför att söka samarbeten med både akademi, näringslivet och våra medborgare i olika former.

Det är bara tillsammans vi kan lyckas!

Läs mer om Klimatneutrala Kalmar 2030 och Viable Cities

 

Stöd till kultur- och evenemangsbranschen

För att värna den breda kultur- och evenemangssektorn i Kalmar kan du som driver ett företag inom branschen nu föreslå aktiviteter att framföra inom Kalmar kommuns verksamheter och få ersättning för detta.

Ansök senast den 31 mars

 

Energieffektivisering som ger fördelar på flera plan

Att energieffektivisera har många fördelar. Framförallt minskar det produktionskostnaderna och stärker därmed konkurrenskraften. Det är även klokt att minska företagets känslighet för dagens stigande energipriser och utjämna elnätsanvändningen med tanke på effekttaxor.

Här ligger också ett samhällsansvar gentemot det allt mer ansträngda elnätet. Det finns alltså många bra anledningar att minska energianvändningen, men hur kommer man igång?

Vår energirådgivare tipsar dig

Läget på elprismarknaden i januari - Kalmar Energi

 

Markanvisningstävling

Kalmar kommun bjuder in till markanvisningstävling i Snurrom för aktör som vill vara med och utveckla ett område för dagligvaruhandel i kombination med bostäder och eventuellt annan verksamhet/kontor.

Tävlingsbidragen ska vara inlämnade senast klockan 12.00 torsdagen den 31 mars 2022.

Läs mer på kalmar.se

 

Kalmar i botten kring jämställdheten hos aktiebolags-vd:ar


Störst andel kvinnliga verkställande direktörer i aktiebolag hittar du i Norrbotten och minst andel i Kalmar län. Det visar siffror från Bolagsverkets register där alla Sveriges aktiebolag och vd:ar finns registrerade.

Läs mer på Bolagsverket

 

Nominera till arkitektur- och stadsbyggnadspriset
 

Fram till sista januari 2022 kan du nominera till Kalmar kommuns arkitektur- och stadsbyggnadspris 2021.

Läs mer och skicka din nominering

 

Stadsbiblioteket fick arkitektur- och stadsbyggnadspriset 2020

 

Välkommen till Rekryteringsnätverk Kalmar län!

Den 9 februari klockan 13.30 är det dags för nästa träff med Rekryteringsnätverk Kalmar län. Målgrupp för nätverket är alla som jobbar med kompetensförsörjningsfrågor i länet.

Temat denna gång är hur samarbeten med universiteten och dess studenter kan se ut och vilka möjlighter som finns. På träffen kommer vi få lyssna till representanter från både Linnéuniversitetet och Linköpings Universitet. Vi kommer också ha gruppdiskussioner för att nätverka och knyta kontakter.

Läs mer och anmäl dig till den digitala nätverksträffen

 

Söker du personal för sommarjobb?

MyCareer/Graduateland är en jobbportal och digital mötesplats för arbetsgivare, studenter, nyutexaminerade, alumner och doktorander vid Linnéuniversitetet. I MyCareer förmedlas jobb, sommarjobb, praktik och examensarbeten.

Välkommen till portalen

 

Söker du lokaler i Kalmar?

Söker du en större, mindre, eller kanske bara en bättre lokal för ditt företag? Vi har ett effektivt sätt att komma i kontakt med fastighetsägare i Kalmar kommun. Vi har kontakt med nästan 90 nyckelpersoner på fastighetsbolag. De är bara ett mejl bort.

Du som företagare kan själv välja hur du kontaktar oss.

Klicka in på vår sida för all information

 

Digitala föreläsningar via Kalmar Science Park

 

27 januari - Visselblåsaren, den nya lagen att ta hänsyn till som företagare

Det här evenemanget är öppet för alla.

1 februari - Hållbarhet, så här blir det en affärsfördel

Det här evenemanget är öppet för alla.

3 februari - Expertrum för nyföretagare

För dig som funderar på att starta företag, är nyföretagare eller anslutet företag till Kalmar Science Park.

 

Hitta din nya kock i Europa!

Välkommen att delta i det digitala rekryteringseventet Chefs for Sweden den 16 mars kl. 13-15, där du möter kockar från hela Europa som är intresserade av jobb i Sverige.

Din medverkan är helt kostnadsfri!

Har du frågor så kontakta:
banna.thioubou@arbetsformedlingen.se
010-488 77 47

Registrera dig

Eventet arrangeras av Eures Arbetsförmedlingen Sverige och ingår i EURES European Job Days www.europeanjobdays.eu som en del i det europeiska samarbetet för mobilitet av arbetskraft inom EU/EES och Schweiz.

 
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link