Nyhetsbrev från Kommunledningskontoret
Webbversion
Webbplats
Tipsa en vän
Prenumerera
 

Skola och näringsliv i unikt samarbete

Hotell- och restaurangbranschen behöver anställa mängder av personal i många olika yrkesroller samtidigt som många platser på gymnasieutbildningarna ekar tomma. Det ska den unika Kalmarmodellen råda bot på, när nu skola och näringsliv arbetetar tätare ihop med att attrahera elever till utbildningarna. På Jenny Nyströms Gymnasiemässa är till exempel flera samarbetspartners på plats för att berätta om yrket och bjuda på en smakbit.

Arbete inom ett framtidsyrke

 


Skräddarsydda YH-utbildningar som nyligen startat upp

En helt ny utbildning Systemutvecklare inriktning automation för smart, säker och hållbar livsmedelsproduktion har nyligen startat i Kalmar under Lernias hatt. Den 2-åriga YH-utbildningen genomförs i nära samarbete med livsmedelsföretag, andra industriföretag samt Linnéuniversitetet.

Ny är också utbildningen Cloud & IT-infrastructure specialist, för den som vill utveckla framtidens lösningar inom Cloud och IT-infrastruktur med spännande teknologier. 25 elever har påbörjat den 2-åriga utbildningen som har skräddarsytts för att anpassa framtidens behov. Utbildningen ges vid Axel Weudelskolan i Kalmar, i nära samarbete med arbetsgivare i regionen.

Den populära YH-utbildningen Byggnadsdingenjör – produktionsledare startar återigen upp vid Industriellt UtvecklingsCentrum i Kalmar. Det finns fortfarande möjlighet att ta in ytterligare tre studenter till starten den 4 oktober. Utbildningen är 2-årig och ger goda karriärmöjligheter inom branschen.

Hösten 2020 etablerade sig IHM Business School i Kalmar, som enda ort utanför storstadsområdena. Satsningen ska svara på näringslivets rop på relevant kompetens för e-handelsbranschen. Den 2-åriga yrkesutbildningen E-commerce Manager har nu två klasser med totalt nästan 80 studerande. I ledningsgruppen finns Outnorth, Nordic Nest, Kalmar Science Park och Bygghemma bland andra.

 

Nominera till årets priser

Nu är det dags att uppmärksamma näringslivets insatser för tillgänglighet, jämställdhet och integration. Kommunpriserna delas ut till ett företag, en enskild person, grupp, förening eller organisation som har gjort något särskilt bra. De tre vinnarna får 15 000 kronor vardera och ett diplom, och delas ut under högtidliga former. Kanske är just ditt företags insatser värda att lyftas fram?

Skicka motivering senast 31 oktober

 

Linnéuniversitetet Live:

14 oktober är det premiär för Linnéuniversitetet Live; universitetets nya samverkanssatsning för att sätta kunskap i rörelse och få människor att mötas. Så möt upp!

Torsdagar på Universitetskajen

 

Hack för hopp och hälsa

Den 7 – 8 oktober arrangerar Socialförvaltningen och eHealth Arena Hack för hopp och hälsa, ett hackathon med målet att utveckla digitala lösningar som stimulerar till rörelseglädje och ökad fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättningar. Det vinnande bidraget kommer att få uppdraget att utveckla lösningen med finansiering från kommunen.

Läs mer och följ livesändningen

 

Boost Chamber för dig?

Nu finns möjligheten att söka till Kalmar Science Parks Boost Chamber-program som startar den 4 oktober. Ett intensivprogram där du som är entreprenör eller är på väg att starta företag får möjlighet att vässa din affärsidé och börja kommersialisera din produkt.

Läs mer och ansök

 

Öppna expertrum

Funderar du på att starta företag, är nyföretagare i Kalmar län eller anslutet företag till Kalmar Science Park? Då är du välkommen till något av expertrummen där du får svar på mycket som har med företagande att göra – stort som smått!

Läs mer om Expertrummen

 

Näringsliv och innovation – så bygger vi e-hälsomarknaden

Den 14 oktober är det dags för konferensen Näringsliv och innovation – så bygger vi e-hälsomarknaden i Kalmar län. Under en halvdag kommer ni att få del av det arbete som har skett i satsningen eHealth Arena, men du får också höra en rad intressanta talare med olika erfarenheter av att starta, bygga och driva e-hälsobolag.

Anmäl dig till konferensen

 

Upptäck IoT-lab

Linnéuniversitetet satsar stort i ett nytt projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Kalmar och Kronobergs län, att nyttja internet of things för att utvecklas med uppkopplade prylar.

Delta och utveckla ditt företag

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link