Nyhetsbrev mars 2.0 2022 från Tillväxt Tibro

Spänstig dialog!

Tack för engagemanget på fredagens näringslivsfrukost! Intervjuresultaten i all ära, men samtalet som blir på en workshop leder djupare och längre. Med era inspel tar vi nästa steg vidare på resan mot ett bättre upplevt företagsklimat, redan den 7 april möts många tjänstepersoner i kommunen för att tillsammans titta på den egna verksamheten och hur vi gemensamt kan utveckla gränssnittet där vi möter näringslivet och företagens representanter i vardagen.

Att bli bättre är ingen quickfix, och att stanna på toppen är ett dagligt arbete. Det löser vi tillsammans!

Mattias

 

Ägarskifte & nystartsföretag – 22 april kl 13

Vi fortsätter temat med ägarskiften och generationsväxlingar och lägger till ett extra fokus på nyföretagande.

Erika Ekesbo Andrén, Utsikt affärsutveckling och Jenny Jonsson, verksamhetschef och rådgivare på Almi kommer tillbaka till oss och fortsätter med information, dialog och rådgivning kring ägarskiften och generationsväxlingar. För att förstärka stöd och rådgivning till de som går i tankar på att starta eget – kanske köpa ett företag som är i läge för ägarskifte – har vi också hakat på Nyföretagarcentrum som är på plats med rådgivare Joakim Gerhardsson.

Dag och tid: Fredag 22 april kl 13-15
Plats: Inredia

Vi bjuder på eftermiddagsfika!

För anmälan, frågor och information mejla Mattias Peterson, ring 0504-184 28 eller anmäl dig direkt till eventet här.

 

Säg hej till vår LIA-praktikant Johanna!

Lärande i arbete (LIA) är en kurs i utbildningsplanen som innebär att man praktiserar på en arbetsplats. Syftet med kursen är att den som studerar ska få möjlighet att utveckla sina kunskaper och kompetenser i en verklig miljö, knyta kontakter med personer i branschen och prova på yrkesrollen.

Mitt namn är Johanna Ljungkvist, jag är uppvuxen i Skaraborg och har en bakgrund inom hotellbranschen. Jag studerar Affärsutveckling inom besöksnäring och turism på yrkeshögskolan i Lidköping.

Min utbildning ger mig färdigheter i att skapa lönsamhet och locka besökare till destinationer och platser och det ingår bland annat affärs & destinationsutveckling, projektledning och marknadsföring.

Jag har just nu en fantastisk praktik här på Tillväxt Tibro vilket är en viktig del i min utbildning då jag får chansen att vara med i verksamheten, knyta kontakter och skapa erfarenheter.

Jag ser fram emot att träffa och nätverka med er här i Tibro!

 

Projekt Fenixz

Projektet Fenixz erbjuder kostnadsfri kompetensutveckling till små och medelstora företag i Fyrbodal och Skaraborg. Det är till största delen digitala kurser, med ett brett utbud som passar många branscher.

Utbudet av kurser fylls på kontinuerligt under våren, till exempel inom marknadsföring & försäljning, ekonomi & inköp, IT & digitalisering, organisation & ledarskap, verksamhetsutveckling samt arbetsmiljö/säkerhet.

Kurserna spänner i de flesta fall över 2-4 halvdagar och eftersom de är digitala är ju tillgängligheten maximal. Passa på att anmäla dig nu, vänta inte!

Läs mer om projektet och ta del av hela kursutbudet i kursportalen på www.fenixz.se

 

Hållbarhetscheckar till små och medelstora företag

Är ditt företag på gång att utveckla nya produkter eller tjänster? Då kan Hållbarhetscheckar vara något för dig.

Västra Götalandsregionen erbjuder finansiellt stöd till företag via Hållbarhetscheckar.
Syftet med hållbarhetschecken är att ge stöd till företag i Västra Götaland för att möta nya förutsättningar och samhällets omställning. Hållbarhetschecken är ett bidrag som kan sökas för att ta in ny kompetens via en extern konsult för att utveckla nya produkter och/eller tjänster som ingår i cirkulära affärsmodeller, elektrifiering eller hållbara livsmedelsystem / biobaserade material.

En hållbarhetscheck kan sökas av företag som står inför ett utvecklingsarbete och behöver ta in extern konsult som tillför kompetens som inte finns i företaget och som behövs för att satsningen ska kunna genomföras.  Hållbarhetschecken kan inte gå till konsultkostnader kopplat till certifiering, för att möta lagkrav, ordinarie verksamhet, stöd till produktion av marknadsföringsmaterial, annonsering eller uppdatering av hemsida.

Läs mer om checkarna på Västra Götalandsregionens hemsida.

 

Portättfilmer om pristagarna av näringslivspriserna 2021

I en serie av sex enskilda porträttfilmer får du följa med Tillväxt Tibro på företagsbesök hos alla vinnare av 2021 års näringslivspriser. Här presenterar vi pristagarna mer ingående och du som tittare får en mer djupgående bild om hur verksamheten bedrivs och hur deras vardag ser ut.

Filmerna produceras "as we speak" och varje film publiceras så snart den är klar, dels i våra sociala medier och på Tibro kommuns egen YouTube-kanal, "Tibro kommun-TV".

Först ut var Ricky Hagstedt på billigamobilskydd.se som blev ”Årets företagare 2021” tätt följd av Therese Pettersson från Graphic Packaging som vann priset "Årets ledare i näringslivet 2021".

Se alla porträttfilmer på Tibro kommun-TV

 

Nytt nätverk i Tibro:
Kvinnliga företagare, chefer och ledare i Tibros näringsliv

Nyligen startade vi upp ett helt nytt nätverk - Kvinnliga företagare, chefer och ledare i Tibros näringsliv. Ett tjugotal kvinnor från olika branscher minglade på Inredia och lyssnade till Katarina Enlund som berättade om sin företagsresa och kraften i nätverkandet.

Visionen är att skapa en mötesplats där kvinnliga företagare, chefer och ledare inom näringslivet får möjlighet att byta erfarenheter och få ny inspiration och energi. Tillsammans lyssnar vi till inspirerande föreläsare och gör företagsbesök ute på Tibroföretag. Vi hoppas kunna inspirera fler kvinnor att ta plats inom näringslivet, peppa igång nya idéer som kanske leder till fler kvinnor på ledande positioner.

Vår första träff var på Inredia den 18 mars, då Katarina Enlund föreläste om sin företagarresa, delade med sig av erfarenheter och berättade om kraften i nätverkandet.

Är du själv kvinna och driver en verksamhet i Tibro eller har en ledarroll i ditt arbete? Då ska du självklart hänga med på våra träffar!

Nästa träff är den 3 juni - inbjudan kommer!

 

Save the date - kommande träffar

Nu är vi i full gång med nätverks- och tematräffar inom olika branscher och sakområden. Närmast i kalendern har vi...

Fastighetsägarnätverket - 6 april
Landsbygdslunch - 20 april
Ägarskifte & nystartsföretag - 22 april
Handel- & besöksnätverket - 3 maj
Nätverket kvinnliga företagare, chefer och ledare i Tibro - 3 juni
Fastighetsägarnätverket - 9 juni
Näringslivsfokus, Tillväxt Tibros näringslivsfrukost - 15 juni
 

Tipsa oss om ditt evenemang!

Planerar du eller din organisation ett evenenmang? Tipsa i så fall oss om det!

Genom att tipsa oss om ditt kommande evenemang publiceras det på Tibros evenemangskalender på visittibro.se och tibro.se. Ett urval av evenemangen hamnar sedan på infartstavlorna. Urvalet görs av Tibro kommun.

Bra att veta är att ditt evenemang inte publiceras direkt utan granskas av oss på Tibro kommun först. Vi förbehåller oss rätten att korrigera och justera i text och bild om det skulle behövas.

För att ditt evenemang ska kunna publiceras måste det rikta sig till allmänheten, vara öppet för alla och ske i Tibro kommun. Vi vill ha ditt tips senast två veckor innan evenemanget äger rum.

Klicka här och tipsa oss om ditt evenemang >>

Frågor? Vi hjälper dig självklart, mejla oss på evenemang@tibro.se

 

Detta nyhetsbrev ges ut av Tillväxt Tibro, kommunens näringslivsenhet. Vårt jobb är att göra det enklare för dig att vara företagare i Tibro. Ta del av vårt arkiv och anmäl dig till olika branschsändlistor på https://tibro.se/Naringsliv-och-arbete/nyhetsbrev/. Varmt välkommen att hälsa på oss på Inredia, Brovägen 26.

Följ oss på sociala medier och läs mer på hemsidan

Facebook Instagram LinkedIn Tibro.se

Klicka här för att avregistrera din adress

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

 
Do not click this link